Črna kronika

12-letnik v Kopru prevozil rdečo luč

Tilen Pajek
12. 9. 2014, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Koprska mladina naj bi zbirala stave za prevoženo rdečo luč. Sredina igra se je končala s prometno nesrečo in zlomljeno stegnenico še ne polnoletnega domačina.

bralka Bojana

V sredo popoldne se je v naselju Markovec nad Koprom zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je domačin, star komaj 12 let, vozil kolo s pomožnim motorjem iz smeri bolnišnice proti Prisojam. Na glavnem križišču je prevozil rdečo luč in trčil v osebni avtomobil, ki ga je z desne strani pravilno pripeljal 21-letni Koprčan.

bralka Bojana

»Voznik kolesa s pomožnim motorjem je bil v nesreči huje telesno poškodovan in je utrpel zlom stegnenice. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, policisti pa so mu vozilo zasegli,« je za Svet24 pojasnila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec in dodala: »Pri trku je 12-letnik sicer nosil čelado, alkotest pa ni pokazal znakov vinjenosti.«

Po dogodku so se po spletu in med domačini pojavile govorice, da naj bi mladostniki prav na tem krožišču igrali tako imenovano »koprsko rusko ruleto«. Šušlja se, da kdor prevozi rdečo luč in svoje življenje postavi na nitko, dobi 50 evrov. Policija te neuradne informacije še preverja.