Slovenija

VIDEO: Poplave ogrožajo Dubrovnik in ostala mesta v Dalmaciji - rešili so sedem ljudi

STA/ mv
12. 9. 2014, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Že včeraj ponoči so Dalmacijo zajele hude nevihte, ki so v Šibeniku in Dubrovniku povzročile pravi kaos. Obilno deževje napovedujejo tudi za danes, zato turistom priporočajo previdnost.

youtube

Obilno deževje je v Dubrovniku povzročilo pravi kaos. Pod vodo je skoraj celo mesto, tudi med turisti izredno priljubljen Stradun, kjer voda sega vse do kolen. Poplavljene so tudi številne ceste, zato je promet oviran. Pričakujejo tudi težave s pitno vodo, ki jo bo verjetno treba prekuhavati. Vremenoslovci za večer in noč  napovedujejo novo poslabšanje vremena. Spet so možni močni nalivi.

Včeraj prizadet predvsem Šibenik 

Včeraj je vremenska ujma udarila predvsem na območju Šibenika. Neurje je v kratkem času prineslo rekordne količine padavin. Najhuje je bilo v Vodicah, kjer so se ulice in ceste spremenile v deroče potoke. Pod vodo pa sta bila tudi tamkajšnja osnovna šola in vrtec. Gasilci so imeli polne roke dela.  O hudih nevihtah so poročali tudi z okolice otokov Lošinj, Silba in Olib. Območje Trogirja je poleg močnega dežja v sredo zvečer zajela tudi toča, na morju pri otoku Čiovu pa so zasledili vodno trombo.