Črna kronika

Na Bledu se je hudo poškodovala Američanka

U.K.
10. 9. 2014, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gorenjski policisti so prejeli več obvestil o prometnih nesrečah in poškodbah. Na Bledu se je huje poškodovala tudi Američanka.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel obvestilo o treh prometnih nesrečah. V dveh so se udeleženci telesno poškodovali, v eni pa je nastala samo materialna škoda. Policisti so zasegli še eno neregistrirano vozilo vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo glede veljavnosti vozniškega dovoljenja, zaradi kršitev predpisov o javnem redu pa so tudi trikrat posredovali na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, ponarejanje listin in denarja in nasilje v družini, v katerem so nasilnežu izrekli tudi prepoved približevanja.

Dve obvestili o nesrečah kolesarjev. Gorenjski policisti so včeraj sprejeli dve obvestili o nesrečah kolesarjev. Dopoldan okoli 10.30 je na Bledu s kolesom padla 68-letna Američanka in se hudo telesno poškodovala, popoldan
okoli 14.30 pa je na Grajski cesti, prav tako na Bledu, zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom padel še 61-letni domačin in se tudi telesno poškodoval.

Previdno na cestah, ne glede na to ali ste v prometu udeleženi kot vozniki, kolesarji ali pešci. Vozniki in kolesarji, nizke hitrosti so bistvene za varnost, obvladovanje vozila oziroma kolesa in za pravočasno ustavitev, zlasti ob slabšem vremenu; pešci pa uporabljajte površine, ki so vam namenjene, bodite vidni in previdni. Ko se vozite mimo šol in vrtcev ne pozabite na varnost otrok, v vozilih pa vedno in vsi uporabljajte varnostni pas oziroma druge ustrezne zadrževalne sisteme. S tem vas bodo do 19. septembra v poostrenih nadzorih seznanjali tudi policisti.