Črna kronika

V Ljutomeru sina želel ustreliti s puško?

P.R.
9. 9. 2014, 08.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti so 80-letnemu Ivu R. zasegli ilegalno in tudi legalno orožje. Ne piše se mu nič dobrega in najbrž ne bo šel več na lov. Zadevo je na policijo prijavil sin.

Arhiv Svet24 (simbolna fotografija)
Osemdesetletnik iz Slamnjaka pri Ljutomeru naj bi konec avgusta z orožjem grozil sinu, ki je zadevo menda prijavil policiji. Ta je že pridobila odredbo sodišča, tako da se osumljencu ne piše nič dobrega. Poleg odvzema ilegalno posedovanega orožja mu namreč grozi tudi trajni odvzem legalnega – lovskega orožja in še ene pištole, kar pomeni, da nikoli več ne bo šel na lov z orožjem. Zanimivo je tudi, da je bil osumljenec pred desetletji zaposlen na sodišču.

Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš je pred dnevi zapisala, da so policisti PP Ljutomer konec avgusta pri starejšem občanu z območja UE Ljutomer opravili hišno preiskavo. »Pri tem je bila najdena vojaška avtomatska puška z dvema bobnoma, 321 naboji in dušilcem zvoka ter pištola s 100 naboji. Navedeno orožje je občan posedoval nezakonito. Kljub temu, da je občan lovec, so na podlagi 14. člena Zakona o orožju obstajali razlogi, da oseba ni več zanesljiva, zato sta bili občanu zaseženi še orožni listini, pištola, tri lovske puške in 512 različnih nabojev.

Po pridobitvi mnenja bo zoper občana podan predlog za izdajo odločbe o prekršku (za pištolo) in kazenska ovadba (za avtomatsko puško in naboje). Na Upravno enoto Ljutomer pa bo podan predlog za uvedbo upravnega postopka ugotavljanja zanesljivosti,« je zapisala Rauševa.