Črna kronika

Grosuplje: Marjan se ni usmilil niti 12-letne Rebecce

S.J.
26. 7. 2014, 19.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Življenje ni črno-belo, zato tudi pri tragediji, ki se je v četrtek zgodila v Grosupljem, prihajajo na dan podatki, ki pričajo o tem, da je bil dvakratni morilec in samomorilec Marjan Hren v zelo hudi stiski, v katero so ga po naših informacijah spravile razprtije z njegovo ženo Simone in njeno hčerko iz prvega zakona Rebecco. Obe sta v četrtek končali pod Marjanovimi streli, pozneje pa je ta sodil še sebi.

Pravijo, da življenje piše bolj nenavadne zgodbe, kot bi si jih lahko izmislili. In v tem primeru vse kaže, da je res tako. Zgodba zakoncev Hren se ni začela najlepše. Marjan je bil v času, ko se je močno zaljubil v Simone, poročen. Uspešni poslovnež je imel precej premoženja in menda naj bi mu prav Simone svetovala, naj vse prepiše nanjo, da ne bo ob ločitvi prva žena dobila tistega, kar bi ji sicer po zakonu pripadalo.

Čeprav je imel Marjan že otroke, se je strinjal, in tako je postala Simone lastnica vsega – tudi podjetja za trženje in montažo stavbnega pohištva, ki se nahaja v isti stavbi kot njen salon Masiki, saj je prav Marjan poskrbel za nove prostore. Simone in Marjan sta pred slabima dvema letoma dobila hčerko, kar je očitno še poslabšalo odnose med Marjanom in Simonino starejšo hčerko. Po naših informacijah je imela 12-letna Rebecca v tem šolskem letu kar nekaj težav v šoli, z njenim primerom pa naj bi se ukvarjal tudi center za socialno delo. Ker Marjan očitno ni mogel več prenesti stalnih trenj, je menda prav minuli konec tedna Simone postavil ultimat in se odpravil na morje z mlajšo hčerko. V tem času naj bi se Simone dogovorila z Rebecco, kje bo hčerka v prihodnosti živela in kakšni naj bi bili odnosi med njimi.

Po hudi tragediji se je pojavilo več različnih govoric, ki jih seveda nihče od teh, ki so menda dobro obveščeni, javnosti ne želi razkriti s svojim pravim imenom. Tako smo izvedeli tudi informacijo, da naj bi Simone imela ljubimca in da naj bi bilo prav to, da je Marjanu prijatelj javil, da ju je videl v lokalu, razlog, da mu je prekipelo. 

Ampak v resnici to niti ni pomembno. Dejstvo je, da je bil zakon Hrenovih v velikih škripcih. Očitno sta se že nekaj časa pogovarjala, ali bi se ločila oziroma ali jima bo uspelo premostiti težave. In pri pogovoru o ločitvi je bilo očitno najbolj pomembno vprašanje premoženja. Ker je Marjan med svojo prvo ločitvijo vse imetje prepisal na Simone, je bila ona lastnica vsega. Ker so bili papirji očitno urejeni še pred poroko, bi Simone lahko obdržala prav vse, saj ni šlo za premoženje, pridobljeno v zakonu, ki se deli na polovico. To je bil menda razlog, da je Marjan v svojem morilskem pohodu imel dve žrtvi – ne samo Simone, temveč tudi njeno hčerko Rebecco.

Čeprav je imela deklica šele 12 let, se je Marjan ni usmilil. Iz dveh razlogov: ne samo, da se je Marjanu Rebecca zdela kot eden od krivcev za težave v zakonu, mučilo naj bi ga tudi to, da bi v primeru, da Simone ne bi bilo več, prav Rebecca dedovala premoženje, ki je bilo nekoč njegovo. A dejstvo je, da je imela komaj 12-letna najstnica sama velike težave v življenju, morda je pogrešala tudi mamo Simone, ki je bila, pravijo naši viri, pravi deloholik. A Marjan se je odločil vzeti usodo v svoje roke. Vse, kar sta s Simone ustvarila, bo, očitno tudi na škodo najbližjih, podedovala njuna še ne dve leti stara hči. A ta je ostala brez očeta, mame in sestre. Prav tako kot so brez svojega ljubljenega ostali svojci vseh treh pokojnih.