Črna kronika

Rop pošte na Ptuju: izginil s 300 evri

Gabrijel Toplak
26. 7. 2014, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Uslužbenka pošte, od katere je neznani moški v sredo popoldne zahteval denar, je na bolniškem dopustu. Policija pa razpolaga s fotografijami pobeglega storilca.

PU Maribor

Včerajšnji dan v okolici pošte na Mariborski cesti na Ptuju, ki jo je v sredo popoldne oropal za zdaj neznani oboroženi moški, je bil povsem običajen. Na bližnjem parkirišču je bilo parkiranih kar nekaj avtomobilov ljudi, ki so v tistem času opravljali poštne storitve, kot da se ni nič zgodilo, sicer pa tudi v notranjosti pošte ni bilo čutiti nobene napetosti. Tamkajšnja poštna uslužbenka nam je dejala le, da o ropu ne ve veliko, saj tega dne ni bila v službi, sodelavka, od katere je ropar zahteval denar, pa da je zdaj na bolniški.

»Nisem mi še uspelo govoriti z njo, vem le to, kar sem lahko prebrala na internetu,« je odgovorila. Tudi nihče od domačinov, ki živijo ob tej cesti, ni videl ničesar, kakšnih podrobnosti o ropu ali morebiti o storilcu pa prav tako ne vedo v bližnji servisni delavnici. »Da se je nekaj zgodilo, sem lahko sklepal le po policijskih sirenah in pozneje trakovih, ki so jih namestili okoli pošte. Slišal ali videl pa nisem ničesar,« je povedal tamkajšnji mehanik.

Gabrijel Toplak

Smo pa neuradno izvedeli, da naj bi moški v poslovalnico vstopil ob 16.18, v roki pa je imel pištolo. Stopil naj bi do poštnega okenca, kjer je od uslužbenke v slovenskem jeziku zahteval denar. Ko mu je izročila nekaj bankovcev, je nemudoma stekel iz prostorov pošte in pobegnil neznano kam.

Po podatkih, ki jih je uspela pridobiti ekipa časnika Svet24, pa sredin izkupiček roparja, ki mu, če bo ujet, za tovrstno kaznivo dejanje grozi do deset let zapora, menda ni bil pretirano visok. Poštna uslužbenka naj bi mu namreč v tistem trenutku izročila le okoli 300 evrov.

Gabrijel Toplak

Megi Jarc iz službe korporativnega komuniciranja na Pošti Slovenije je sporočila, da zaradi interesa preiskave podrobnejših podatkov ne morejo posredovati. »Lahko zgolj navedemo, da v ropu ni bil nihče poškodovan, je pa pošta ustrezno tehnično in mehansko varovana,« je zapisala Jarčeva. In še, da gre za tretji letošnji rop na območju PE Maribor, medtem ko na Ptuju ropa še ni bilo. »Na pošti 2251 Ptuj je letos prišlo le do poskusa vloma, vendar ni bila povzročena materialna škoda,« je dodala sogovornica.