Svet

Med seksom izgubila moža

T.P.
26. 7. 2014, 18.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Eno deklico sta že imela, želela pa sta si še enega otroka. Žal nihče ni niti slutil, kakšna tragedija preži na nesrečna zakonca. Med spolnim odnosom, ki naj bi jima prinesel še enega otroka, je mož izdihnil.

Lucie je po tragični izgubi moža žalost sprva tešila z alkoholom ter s seksom z neznanci, nato se je lotila pisanja bloga, zdaj pa je izdala še knjigo (Me After You) o svoji boleči izkušnji.

Lucie Brownlee je postala vdova pri 36 letih, ko je nenadoma umrl njen mož Mark Johnston. Par si je želel še enega otroka in njun zadnji seks je bil namenjen prav izpolnitvi te velike želje. Načrtovala sta ga v času, ko je bilo največ možnosti, da Lucie zanosi. A med spolnim odnosom je Mark doživel hudo srčno aritmijo, ki je bila zanj usodna.

Lucie je o globoki žalosti, ki se je zgrnila nad njo, odkrito spregovorila na svojem blogu, da bi s svojo zgodbo pomagala še komu s podobno izkušnjo. Javnosti je zaupala celo moževe zadnje besede. Rekel ji je: »Še vedno si v nogavicah.«

Mati šestletne hčerkice pravi, da je bila popolna izgubljena, ko je Mark umrl. »Na televiziji prikazujejo najbolj intimne trenutke, nihče pa ne govori o smrti. Zame je bila moževa smrt tako travmatična in šokantna, da tega preprosto nisem mogla več nositi v sebi. Vse sem morala povedati, in sicer točno tako, kot se je zgodilo. Razumem ljudi, ki menijo, da bi takšne zadeve morale ostati zasebne, in to spoštujem. Toda sama sem čutila potrebo po tem, da svojo bolečo izkušnjo podelim z drugimi. Bila sem popolnoma iskrena in všeč mi je bil odziv drugih vdov ter vdovcev, ki so na mojo izpoved reagirali pozitivno. Večina se mi je zahvalila za iskrenost,« pravi vdova.

Po Markovi smrti Lucie več mesecev ni bila sposobna za delo, svoja boleča čustva pa je izražala s pisanjem. Takole se je razpisala o moževih zdravstvenih težavah: »Mark je imel samo 37 let, ko je umrl. Že pred štirimi leti se je zgrudil in zdravniki so ugotovili, da ima pretrgano aorto. Po operaciji se je počutil dobro, mislil je, da je v izvrstni formi.« Na dan njegove smrti sta se ljubila v hiši Luciejine mame. »Ni bilo idealno, vendar nisva želela izpustiti najboljše priložnosti za zanositev. A Mark je že na začetku kolapsiral, in ko je prišel rešilec, je bilo že prepozno. S tem se ne bom nikoli sprijaznila, vendar pa sem zdaj drugačna. Postala sem močnejša in počnem stvari, za katere sem mislila, da jih nikoli ne bom mogla.«