Črna kronika

Policija potrdila, da je utopljenec pogrešani profesionalni igralec pokra

G.G.
28. 6. 2014, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V petek so pri Šuštarskem mostu iz Ljubljanice potegnili plavajoče moško truplo. Takoj so se pojavile govorice, da gre za pogrešanega 29-letnega Nemca Johannesa Strassmanna. Danes pa je policija sporočila, da so rezultati analize DNK potrdili, da gre za Johannesa. Znakov nasilja niso ugotovili.

Arhiv Svet24

Po poročanju nemških medijev je Strasmann sam od leta 2007 s pokrom zaslužil več kot milijon evrov. Del denarja je namenil dobrodelnim organizacijam.

Johannes Strassmann je pred dobrim tednom prišel v Ljubljano na obisk k prijateljem. Srečanje naj bi imelo tudi bolj »poslovno« žilico, saj naj bi odigrali tudi nekaj partij pokra za visoke zneske. 

Na tem mestu spomnimo, da je Strassmann izvrsten, eden najboljših nemških profesionalni igralcev pokra. Med drugim je uril Piusa Heinza, ki je leta 2011 osvojil t.i. svetovno prvenstvo v pokru (World Series of Poker), napotke pa je delil tudi nekdanjemu teniškemu asu Borisu Beckerju

Strasmann je bil torej prejšnjo soboto v družbi znancev. Okoli 22. ure so bili na Gornjem trgu v stari Ljubljani, ko se je 29-letnik iz samo njemu znanega razloga oddaljil od družbe in izginil v eni od uličic. Od takrat dalje ga ni videl nihče

Na Facebooku so Johannesovi prijatelji ustanovili stran Missing Johannes Strassmann, na kateri so zbirali vse informacije, ki bi utegnile koristiti pri iskanju. Ob žalostni novici se zdaj vrstijo le še izrazi sožalja Johannovim svojcem in prijateljem.  

 

 

Črt Kaker (simbolna fotografija)