Črna kronika

Še vedno iščejo Milana Božiča

N.J.
7. 5. 2014, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V včerajšnji obsežni iskalni akciji pogrešani 58-letni Milan Božič iz Dolenje Trebuše ni bil najden.

PU Nova Gorica

Opis pogrešane osebe:

58-letni Milan Božič je visok okoli 175 cm, močnejše postave, sivih kratkih las, ima sivo brado in brke, rjave oči, v enem ušesu ima uhan. Oblečen je v modre jeans hlače, modro karirasto srajco in modro velur jopo ter obut v nizke rjave čevlje.

6. maja 2014, se je od 8. ure zjutraj dalje, ponovno nadaljevalo obsežno iskanje pogrešanega 58-letnega Milana Božiča iz Dolenje Trebuše (Občina Tolmin) in se zaključilo v popoldanskih urah, v sklopu včerajšnjega nadaljevanja v nedeljo prekinjene iskalne akcije je sodelovalo 33 ljudi

Tudi tokrat so se tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica pridružili  tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Dolenja Trebuša, pri iskanju pa so tokrat sodelovali tudi reševalci – jamarji Jamarske zveze Slovenije in reševalka - vodnica psa (krvosleda). 

Sodelujoči so se včeraj osredotočili na iskanje pogrešanega na območje nad Dolenjo Trebušo, in sicer je bilo temeljito pregledano območje na sedlu križišč cest Oblakov vrh – Hotenja – Dolenja Trebuša, območje Krničnika proti Jelenku, območje iz Gabrovskega hriba do Krniškega pologa. Na omenjenem območju so pregledali več zapuščenih objektov, brezna in greben od Oblakovega vrha do Dolenje Trebuše. Pogrešanega 58-letnega Milana Božiča kljub intenzivnemu iskanju tudi tokrat niso našli, zato so iskalno akcijo začasno prekinili.

Aktivnosti v zvezi z iskanjem pogrešanega domačina bodo policisti tako kot doslej tudi v prihodnje opravljali ob rednem delu, prav tako pa policistom pomoč nudijo tudi posamezni domačini, ki te dni pregledujejo izjemno zahtevno območje in o tem obveščajo vodstvo iskalne akcije, ki jo vodi pomočnik komandirja PP Tolmin Boris Zorko. 

Policija tudi tokrat ponovno zaproša vse, ki bi pogrešanega 58-letnega pogrešanega Milana Božiča opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Tolmin, (Trg 1. maja 4, Gregorčičeva ulica 5, 5220 Tolmin, telefon; (05) 381 49 00, elektronski naslovpp_tolmin.pung@policija.si ) ali  se zglasijo na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma ali anonimni telefon policije na številko 080 1200.