Črna kronika

Srba, ki je izsiljeval švedskega kralja, ubili s streli v glavo

mv
25. 1. 2014, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

S predstavniki modre krvi ni pametno češenj zobati, se je izkazalo v primeru gangsterja in nekdanjega boksarja Mila Markovića, ki je grozil švedskemu kralju, pred dnevi pa umrl zaradi štirih strelov v glavo.

zimbio

52-letni Milo Marković je včeraj umrl zaradi štirih strelov v glavo. Švedski gangster in nekdanji boksar srbskih korenin naj bi bil neuradni vir za večino podatkov, ki so se pojavili v kontroverzni biografiji o švedskem kralju. V slednji je opisano, kako naj bi 'modrokrvnež' obiskoval striptiz klube in se predajal užitkom izven zakona. Mile je imel dostop do teh podatkov, ker je bil lastnik porno kluba Prive, kamor naj bi redno zahajal tudi kralj Carl Gustaf. Trdil je, da ima fotografije, na katerih je kralj obkrožen z golimi ženskami, javno je govoril tudi o kraljevi aferi s švedsko pevko v devetdesetih.

Neprebojni jopič mu ni pomagal

Markoviću so zaradi izsiljevanja kralja z umazanimi podrobnostmi večkrat grozili, zato je podjetnik ves čas nosil neprebojni jopič, ki pa mu na koncu ni pomagal, saj so ga neznanci ubili s štirimi streli v glavo. Ustrelili so ga medtem ko je sedel v avtomobilu pred svojo hišo. Umor naj bi posnele varnostne kamere, ki jih je imel Milo nameščene na hiši, ujele so tudi, da sta se storilca s prizorišča zločina odpeljala v belem avtomobilu.