Črna kronika

Vinjen voznik beemveja zbil tri mladoletnice, ena v komi

Č.K./M.J.
22. 1. 2014, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Vinjen voznik beemveja je pri Osijeku zbil tri mladoletne peške, Ino (17), Nikolino (17) in Klaro (15). Nikolina se bori za življenje.

Google

Tragična nesreča se je zgodila v nedeljo okoli polnočni, ko so se tri mladenke vračale proti domu. Med prečkanjem ceste na označenem prehodu za pešce, jih je zbil 50-letni voznik, ki je, kakor se je pozneje potrdilo, vozil v vinjenem stanju. Policisti so v njegovi krvi namerili kar 0,8 promila alkohola. Ino je voznik na srečo le oplazil, Nikolina in Klara pa sta končali v bolnišnici.

Klara je pri tem doživela lažje poškodbe, veliko huje jo je odnesla Nikolina, ki so jo takoj po prihodu v bolnišnico operirali, saj je utrpela hude poškodbe glave in je zdaj v umetni komi. Ko je voznik videl, kaj je storil, je po pričevanju očividcev začel jokati in kričati: »O bog, kaj sem storil!« Iz osiješke policijske uprave so medtem sporočili, da je osumljenec že prej povzročil prometno nesrečo pod vplivom alkohola. Trenutno je v priporu in čaka na odločitev preiskovalnega sodnika.