Črna kronika

Eden zamoti, drugi krade!

M.K. / DL
15. 1. 2014, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sevniški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v okolici Sevnice. Na dvorišče stanovanjske hiše naj bi se pripeljali neznanci. Eden je zamotil oškodovanko, drugi pa vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in iz shrambe ukradel večjo količino suhomesnatih izdelkov. Storilca sta s kraja pobegnila z osebnim avtomobilom.

Mediaspeed

Novomeški OKC je o tatvini takoj obvestil vse policiste na širšem območju. Na podlagi opisa vozila so novomeški policisti izsledili in ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bila osumljenca, stara 28 in 29 let. Odvzeli so jima prostost, ju pridržali in avto zasegli. Nadaljujejo s preiskavo in zbiranjem obvestil. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je sinoči med 19. in 21. uro nekdo iz odprtega prtljažnika osebnega avtomobila vzel torbico z gotovino, bančnimi karticami in osebnimi predmeti. Lastnico je oškodoval za 400 evrov.

V okolici Novega mesta je nekdo iz gospodarskega objekta ob stanovanjski hiši izmaknil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na delovišču v okolici Škocjana je med 13. 1. in 14. 1. neznanec iz rezervoarja delovnega stroja iztočil okoli 50 litrov goriva.

Ker je razgrajala, so jo pridržali

Krški policisti so bili sinoči nekaj po 20. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Na kraju so ugotovili, da je 46-letna kršiteljica razbijala po vratih stanovanjske hiše in kršila javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se ni pomirila in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so ji odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev ji bodo napisali plačilni nalog.

Zasegli dva avtomobila

Brežiški policisti so včeraj okoli 12. ure med kontrolo prometa v Šentlenartu ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Črnomaljski policisti so včeraj nekaj po 17. uri med kontrolo prometa v Kanižarici ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran osebni avtomobil, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in napisali obdolžilni predlog.