Črna kronika

Iz pridržanja pobegnila ilegalna pribežnika iz Pakistana

M.J.
22. 8. 2013, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Policijski postaji Ljutomer so minuli torek v jutranjem času v pridržanje pripeljali dva državljana Pakistana, ki sta bila dan prej v večernem času prijeta pri nedovoljenem vstopu v Slovenijo.

G.T.

Suzana Rauš, kriminalistična inšpektorica III na Policijski upravi Murska Sobota, je sporočila, da sta si tujca, kot sta dejala, želela poiskati delo v Italiji, sicer pa sta že od leta 2010 nezakonito bivala v Grčiji, od koder sta odšla v sredini prejšnjega meseca.

„Pridržanje je bilo odrejeno na osnovi zakona o nalogah in pooblastilih policije, in sicer zaradi izročitve tujim varnostnim organom v sredo dopoldne. V času pridržanja so jima policisti nudili vso potrebno oskrbo in hrano, kot je opredeljeno v internih policijskih predpisih in priporočilih varuha človekovih pravic. Bila sta tudi primerno nadzirana s tehničnimi sredstvi in z neposredno kontrolo dežurnega policista, a jima je kljub temu v noči na sredo uspelo poškodovati kovinske rešetke prostora, kjer sta bila pridržana, in pobegniti,“ je zapisala Rauševa in nadaljevala, da je bila takoj po ugotovljenem pobegu organizirana iskalna akcija, v katero je bilo vključenih več patrulj na območju PU Murska Sobota, o pobegu pa so bile obveščene tudi ostale policijske enote po Sloveniji.

Kriminalistična inšpektorica dodaja, da so njihovih informacijah tujca nista nevarna, vendar vseeno naprošajo občane, da so pozorni na moška temnejše polti, drobne postave, ki sta visoka okrog 165 centimetrov in govorita pakistansko - urdo jezik. V tem primer naj pokličejo policijo na številko 113.