Črna kronika

Prometna nesreča s smrtnim izidom

STA / S.R.
18. 7. 2013, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V sredo zvečer se je na lokalni cesti Šikole - Stražgojnca zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl kolesar, so sporočili s policijske uprave Maribor.

Dolenjski list

V nesreči sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila, na kraju dogodka pa so posredovali reševalci in policisti.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 54 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, v treh nesrečah so se udeleženci huje, v 14 pa lažje poškodovali. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 87 kršitev javnega reda in miru ter 136 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 68-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali so tri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 68 tatvin, 28 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, sedem ponarejanj listin, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, tri kazniva dejanja ponarejanja denarja, dve lahki telesni poškodbi in preprečitvi uradnega dejanja uradni osebi, ter po eno kaznivo dejanje ropa, uboja in grožnje. Zaradi nasilja v družini so trem osumljencem izrekli ukrep prepovedni približevanja.