Amfibijsko vozilo

Tesla Cybertruck bo lahko tudi čoln

U.P.
31. 12. 2023, 11.55
Deli članek:

Elon Musk je na svojem družbenem omrežju X napovedal, da bo podjetje Tesla razvilo modifikacijski paket, s katerim se bo novi cybertruck spremenil v amfibijsko vozilo, ki bo lahko plulo najmanj sto metrov.

cybertruck
Tesla CyberTruck

Napoved je Musk objavil po tem, ko sta Teslin vodja oblikovanja Franz van Holzhausen in predsednik razvoja vozil Lars Moravy v oddaji Jaya Lena predstavila cybertruck in govorila o njegovih možnostih. Med drugim sta omenila, da bi 110-voltna vtičnica v prtljažniku vozila lahko napajala električne naprave in celo motor čolna, pri čemer je Moravy dodal, da vozilo skoraj lebdi in da bi mogoče morali dodati nekaj vzgona, da bi ostalo na površju. Poudaril je, da bi se z dovolj veliko željo in ustvarjalnostjo lahko našlo način za namestitev motorja.

Musk se je očitno navdušil nad idejo in napovedal, da bo podjetje razvilo modifikacijski paket, ki bo omogočal prav to. Dodal je, da je treba izboljšati predvsem tesnila vrat. Ni še znano, ali se je razvoj paketa, ki bo cybertruck spremenil v amfibijsko vozilo, že začel, niti, kdaj bo na voljo, če sploh bo.