Top Gear

Priljubljene BBC-jeve oddaje Top Gear še nekaj časa ne bo

M.G.
21. 11. 2023, 15.19
Posodobljeno: 21. 11. 2023, 15.23
Deli članek:

Ker se je eden izmed voditeljev oddaje Top Gear, Andrew "Freddie" Flintoff, lanskega decembra pri snemanju oddaje resno poškodoval, so se sedaj pri BBC-ju odločili, da bo oddaja prekinjena do nadaljnega.

Profimedia
Andrew Flintoff se je septembra prvič pojavil v javnosti po nesreči. Na sliki je lepo vidna poškodba obraza, ki jo je Andrew utrpel med snemanjem lani.

Izredno dobro gledana TV oddaja Top Gear izhaja že od leta 2002. V prenovljeni obliki, z novim voditeljskim trojcem (Chris Harris, Paddy McGuinness in Andrew Flintoff), pa od leta 2019. Lani decembra, med snemanjem 34 epizode, se je na testni stezi Top Geara na letališču Dunsfold Park v Surreyu Andrewu Flintoffu pripetila huda nesreča, ki bo nekdanjega profesionalnega igralca kriketa zaznamovala za vse življenje.

Na BBC-ju so se kmalu po nesreči odločili, da prekinejo snemanje, saj ne želijo menjati voditeljske ekipe. Povedali so: "Ostajamo zavezani Freddieju, Chrisu in Paddyu, ki so v središču renesanse oddaje od leta 2019 in smo navdušeni nad novimi projekti, ki se razvijajo z vsakim od njih. V kratkem bomo lahko povedali več o prihodnosti oddaje. Zavedamo se, da bo prekinitev oddaje razočarajoča novica za oboževalce, vendar je to prava stvar."

Flintoff je pred kratkim dosegel poravnano z BBC. Odškodnina za poškodbo bi naj bila težka kar 9 milijonov funtov. BBC se je marca Flintoffu sicer opravičil zaradi njegovih poškodb, ko je napovedal zdravstveni in varnostni pregled oddaje. V pregledu, ki so ga opravili niso našli nepravilnosti, ugotovili so, da je BBC Studios izpolnjeval zahtevana varnostna in zdravstvena pravila pri snemanju, so pa v poročilu navedli številna priporočila za izboljšanje pristopov k varnosti pri snemanju oddaje, kar so snemalci obljubili, da bodo upoštevali.