Avto-moto

Qoros 3 trikrat

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
16. 2. 2013, 07.34
Posodobljeno: 16. 2. 2013, 07.47
Deli članek:

Kitajska znamka Qoros je objavila fotogalerijo treh različic novega modela, s katerimi bodo nastopili na evropskem trgu.

Qoros bo na ženevskem avtosalonu uradno predstavil tri različice modela Qoros 3. Limuzina, še pred kratkim znana pod imenom GQ3 v dolžino meri 4,615 milimetrov. Ob lansiranju na trg bo na voljo z 1,6-litrskim bencinskim motorjjem s start/stop sistemom in 93 kW moči (155 Nm) in različico motorja s turbo polnilnikom, slednja bo proizvedla 115 kW moči in razvila 210 Nm navora. Serijski bo 6-stopenjski menjalnik in za doplačilo 6-stopenjski dvosklopčni avtomatski menjalnik.

Poleg limuzine bodo kupci lahko izbrali še cross hybrid različico, ki ima vgrajen trivaljnik (1,2-litrski, turbo), temu pa bo pomagal elektromotor na zadnjih kolesih. Drugi elektromotor je postavljen med bencinskim motorjem in menjalnikom, ravno ta postavitev pa omogoča štirikolesni pogon.

Tretja različica bo karavanska, o kateri pa še sicer ni bilo povedanega mnogo, razen, da bo v prtljažniku ravno dno, ne glede na položaj zadnjih naslonov.

Fotogalerijo si lahko ogledate spodaj.