Lekcije življenja

Karmična ljubezen: seks je strasten, a nekaj manjka …

Alja Šiljak, karmična regresoterapevtka
8. 11. 2023, 15.51
Deli članek:

V vsaki inkarnaciji na Zemlji imamo kot bitja opraviti ne le s karmo, temveč tudi z osebnostjo, egom, prevzetim za to življenje, s katerim ustvarjamo interakcijo z ljudmi in – s sabo.

AdobeStock
Z delom s preteklo karmo in negovanjem globljega razumevanja se pomikamo k bolj harmoničnemu življenju.

Za karmične ljubezenske odnose je značilna močna spolna privlačnost, že takoj, ko nekoga spoznamo. Hkrati se v nas po navadi pojavi v občutek, da tega človeka že od nekdaj poznamo.

Niso pa le romantični, ljubezenski odnosi karmični. Veliko pomembnih odnosov v našem življenju je karmičnih.

ČE JE PARTNER VELIK EGOIST …

Lahko da se kot duše že dolgo poznamo, lahko da smo se pred prihodom v to življenje dogovorili, da si bomo pomagali. Lahko da so naše vloge glede na vloge v preteklem ali paralelnem življenju ali več življenjih zamenjane, da spoznamo in ozavestimo še drugo plat medalje – prepoznamo svojo vlogo v določeni partnerski drami.

Morda je vaš partner hud egoist z narcističnimi črtami v svojem značaju in je življenje z njim podobno peklu, oziroma kot da ste na vlakcu smrti in nikoli ne veste, kaj se bo zgodilo v naslednjem trenutku, iz preteklih izkušenj s tem človekom pa vam je znano, da je vse možno. V resnici se nikoli ne morete popolnoma sprostiti. Morebiti sta se s tem človekom kot duši pred to inkarnacijo dogovorila, da boste tako prepoznavali stare, zakoreninjene vzorce, ki zahtevajo drugačen odziv v tem življenju, da bi končno razrešili karmo.

Zemlja je planet, kjer delamo na svojih čustvih, saj jih lahko skrijemo pred drugimi, česar v drugih dimenzijah ne moremo. Odnosi ali pomanjkanje odnosa so sredstva za naše čustvene lekcije in rast v času, ki ga preživimo na Zemlji.

MOČNA SPOLNA PRIVLAČNOST

Za karmične ljubezenske odnose sta torej, kot smo zapisali, značilna močna seksualna privlačnost, že takoj ko nekoga spoznamo, in občutek, da tega človeka od nekdaj poznamo. Zato se v nas še bolj usidra misel, da je to to, da smo končno srečali pravega ali pravo, da smo si namenjeni in podobno.

Seks je navadno res eksploziven, strasten, dober. A kot da nekaj manjka ... Manjka globlji občutek povezanosti, resnične intimnosti, predanosti drug drugemu. Težki odnosi iz preteklosti, preteklega življenja ali več življenj ustvarjajo travmo, odtis, poškodbo v naših energijah, skristalizirano energijo, ki je zato več kot le spomin, je nekakšna koda za vstop v vedno isto dramo, bolečine, v preigravanje istega filma – dokler ... Dokler se ne začnemo zavedati svoje vloge v tej drami, dokler ne postanemo bolj zavedajoči se in prepoznavamo, kako naše odločitve, dejanja sprožajo – recimo temu – dogodke, akcijo, ki ustvarja reakcijo. Tako gre pri karmičnih odnosih v resnici za dogovor dveh duš, da si bosta pomagali nekaj ozavestiti, se nečesa o sebi in življenju ali odnosih naučiti, preseči, zaceliti, se nečesa osvoboditi ...

Kot sem že omenila, je za karmične povezave pogosto značilna intenzivna spolna privlačnost. Energijsko je dva človeka pritegnila povezava v spolni in korenski čakri. Ljudje se zaljubimo drug v drugega, da bi se izrazila, osvobodila potlačena, ujeta energija v spolni in korenski čakri in da bi se začelo celjenje in premik naprej. To je samo po sebi povsem v redu, a težave se začnejo, ko poželenje zamenjamo za ljubezen in ljudje končajo v odnosih, ki so vse prej kot romantični in katerih namen ni, da bi dva skupaj srečno živela do konca svojih dni.

Posameznika privlačita drug drugega zaradi dopolnjujočih se lastnosti, kar lahko ustvari tako pozitivno kot negativno dinamiko v odnosu. Ne glede na to, kakšna je dinamika, nam te situacije dajejo možnost učenja predvsem o sebi, da začnemo prepoznavati svoje negativne vzorce razmišljanja, čustvovanja in delovanja v nekem odnosu, kar je že prvi korak k pozitivnim spremembam. Preboji, ki sledijo, so globinski in osvobajajoči ter peljejo ne le v spremembe, ampak v transformacijo na vseh ravneh.

TEKTONSKI PREMIKI

Živimo v času, ko se dogajajo orjaški premiki, v nas, na Zemlji, v Osončju. Kot terapevtka imam privilegij, da lahko spremljam te premike, ta revolucionarna dogajanja skozi delo z energijami, in kar se dogaja, je skoraj čudežno. Kajti prebujanje nas, duš, je skokovito, razrešujejo, osvobajajo se tudi najbolj starodavni deli nas, iz davne preteklosti.

S pravilnimi globinskimi tehnikami – in verjamem, da kdaj tudi čisto spontano – se lahko razrešijo res starodavne karmične zanke med ljudmi; cela veriga karmičnih ujetosti po naših rodbinskih straneh se osvobaja, prepoznavajo se temeljni vzorci in zmore se na podlagi tega prepoznavanja, tega vstopa v energijske spominske knjižnice tudi zgoditi osvoboditev, razrešitev teh zank, vzorcev, procese pa vedno spremlja tudi že zdravljenje energij. Energijska vlakna se celijo in sočasno s tem sprejemajo najfinejše zapise, čisto zavest energij Ljubezni, 5. dimenzije … Vse v nas teži k temu procesu. Telesa imajo svojo inteligenco in sodelujejo, samo mir jim moramo dati in skrbeti zanje z vsem spoštovanjem in ljubeznijo.