Ego in duša

Zakaj tebi vedno uspe? Zakaj meni nikoli ne uspe?

Alen Marič, hipnoterapevt in avtor knjige Zakaj se rodimo in zakaj umremo
22. 8. 2023, 15.44
Deli članek:

»Ko te gledam, te preprosto občudujem, ti si rojen za to. Imaš energijo, elan, zagon, si večni optimist. Tega ne zmore vsak ...«

AdobeStock
Naša podzavest je krasna, močna, vse spomine nosimo s seboj, vendar …

Uvodne stavke smo vsi že slišali, nekateri več, drugi manj. Vsak je lahko v svoji stroki in poklicu uspešen. Seveda sta potrebna akcija in zanimanje za stvari, ki jih počnemo. Samo želja je premalo.

Vendar vse to smo že slišali: da brez akcije ni želenega rezultata. Bolj zanimivo je slišati tistih pet besed: TI SI ROJEN ZA TO.
Ne zavedamo se, da so nekatere stvari resnično v nas samih, v naši podzavesti. Dobesedno se rodimo z določenimi darovi. Ti komaj čakajo pravi trenutek oziroma dogodek v življenju, da »udarijo« na površje. Takrat se pokaže, da smo naravni talenti za določene poklice, delovanja, reševanja, iskanja oziroma druge življenjske situacije.

IZKUSTVA IZ PRETEKLOSTI

Poznamo rek »roditi se pod srečno zvezdo«, vendar ni vsak rojen pod srečno zvezdo, tako kot ni vsak talent za isto stvar, v istem poklicu ali opravilu. Nihče nam ni povedal, zakaj ta razlika, zakaj je tako.

Odgovor je preprost: ker smo ob rojstvu s seboj prinesli določeno energijo, določen spomin iz preteklega življenja. Prinesli smo izkustva iz preteklosti, svoje moči in šibkosti. To je naša individualna izbira, izbira naše duše, in ne našega ega.

Ego in duša imata v življenju dosti kratkih stikov. Ego včasih boli, duša pa to prepoznava kot lekcije za končno dušno izkustvo.
Različni osebi se bosta čisto različno odzvali na določen problem. Morda bo to za eno osebo mačji kašelj, za drugo pa problem, velik kot gora in nerešljiv. Zakaj je tako? Ker je imela prva oseba podobne preizkušnje že v preteklem življenju, za drugo osebo je pa to nekaj povsem novega in duša ne pozna tega izkustva.

Te težave se lahko pokažejo v obliki raznih bolezni, neuspeha v poklicu in karieri, torej na poslovnem področju, kot težave v družini in odnosih oziroma v zasebnem, družabnem življenju.

Nekateri so za signale, ki jih dobivajo v lepih ali slabih trenutkih, bolj dovzetni, drugi manj, nekateri pa čisto nič. Vse to je v redu, vse to je dojemanje, in kdor se dojemanja še ni naučil, se ga bo verjetno v prihodnjem življenju.

KLJUČNA JE VAROVALKA

Vse pride na svoje mesto. Dobro in slabo. Vse je izbor naše duše pred utelesitvijo. Sami si izberemo pot, po kateri bomo hodili. Na to izbiro pa vplivajo tudi naša pretekla dejanja. Zato nas življenje včasih zaboli, včasih pa smo nagrajeni, in še to težko sprejmemo, češ da si morda teh darov in daril nismo zaslužili.

Naša podzavest je krasna, močna, vse spomine nosimo s seboj v prihodnost, vendar obstaja tudi varovalka, in sicer nimamo vedno dostopa do trajnega spomina, do svoje podzavesti. Zato se v bistvu ne spomnimo preteklih življenj. Iščemo odgovore skozi lekcije in spoznanja, iščemo odgovore skozi življenje in tudi v svojih naravnih talentih. Razlika med naravnim talentom in neizkustvom je trajni spomin. Nekdo je nekaj že doživel, za koga drugega pa je to prvič, morda tudi njegovo prvo utelešenje. Tako duše sicer niso izkušene, so pa krasni ljudje, brez madežev preteklosti, in njihova energija je čista, brez karmičnih dolgov.

Skratka, zakaj meni vedno uspe? Zato, ker sem se tako odločil. Zakaj meni nikoli ne uspe? Zato, ker sem se tako odločil. Odgovor je pri obeh vprašanjih enak. Odgovor je v odločitvi, v skladnosti odločitve ega in duše. Na koncu je rezultat vedno primeren odločitvam in dejanjem.