Aktualno

Januarska polna luna ni čas akcije, temveč razmišljanja

Tanaaz, Neja Kralj
6. 1. 2023, 12.01
Posodobljeno: 6. 1. 2023, 12.07
Deli članek:

Prva polna luna v letu 2023 pade v vodno, intuitivno znamenje raka 7. januarja ob 0.08. Najmočneje jo torej vpijamo in občutimo danes in jutri.

Dreamstime
Januarska polna luna nosi svoje ime – volčja luna, ker v tem času volkovi najbolj zavijajo.

Čustva se nam bodo vsem močno vzburkala zaradi retrogradnosti Merkurja in Urana ter njunega trenutnega aspekta z nežno, sentimentalno, a tudi izredno zaščitniško energijo raka. Glavni igralec med velikimi planeti je torej rak, zato ga malce pobliže spoznajmo.

VELIKI BOREC

O raku kroži zelo zanimiv mit, ki pravi, da je mali rak branil svoje prijatelje iz morskih globin pred pogubo. Bil je najpogumnejši borec, celo v primerjavi s fizično veliko večjimi prijatelji.
Mali rak je v svojem boju izgubil življenje, a v njegov spomin je njegov lik vtisnjen med zvezde kot opomin na njegov pogum, zvestobo in pripravljenost zaščititi tiste, ki jih je imel rad.
Kadarkoli je energija raka močna, in pod to januarsko polno luno je zelo močna, se spomnimo na lasten pogum, zvestobo in pripravljenost zaščititi tiste, ki jih imamo radi. Morda se bomo zalotili, da bomo morali na neki način izvajati te veščine ali se opomniti in spomniti, da jih v resnici nosimo v sebi.

SPOROČILO
Energija raka je pogosto prikazana kot mehka in občutljiva, vendar je v njej tudi nekaj divjega. Predstavlja ostrost, ki nam omogoča, da vstanemo in zaščitimo vse, kar imamo radi in kar nam je mar.
Pod januarsko polno luno 2023 je pravi čas, da se spomnimo, kaj nam je resnično pomembno in kaj nas resnično zanima. Kaj je moja motivacija? Zakaj počnem to, kar počnem?
Ne glede na to, kakšni odgovori se vam bodo porajali, je prva polna luna v letu odličen čas, da razmislite o načinih, kako v svoje življenje vnesti več osmišljenja.
Če se vam zdijo vaši odgovori na vprašanja o pomembnostih v življenju medli, si pomagajte s pisanjem dnevnika, ki bo vseboval samo en stavek. Do naslednje polne lune 5. februarja vsak večer pred spanjem dopolnite stavek »Na koncu dneva mi je najpomembnejše ...« in si čez mesec dni poglejte, kaj ste pisali. Verjetno boste osupli, da se stvari lahko tako hitro razjasnijo.

VPLIV RETROGRADNOSTI
Če malce ob strani pustimo retrogradni Uran, sta že retrogradni Mars in Merkur zahtevna kombinacija, ki povzroča, da se počutimo zataknjene in zmedene. Naši misli se morda ponavljajo ali pa nam je težko iti naprej. Morda se nam celo zdi, da moramo za vsak korak naprej narediti nekaj korakov nazaj.
Ta meglena, zaostala energija, se lahko med to polno luno zdi še posebej zadušljiva ali neprijetna, vendar lahko pomaga, če se je zavedate. Ne pritiskajte nase, da bi sprejemali odločitve ali se zavezovali, in osvobodite pričakovanja, da boste vedeli vse odgovore.
Poglejte, ali ste lahko v redu s sprostitvijo nadzora. In če se vam nekaj ne zdi prav, naj vas ne bo strah postavljati vprašanja ali se ustaviti, preden nadaljujete. Morda se boste tudi želeli izogniti zavezanosti k dolgoročnim načrtom, če lahko.
Vsa ta retrogradna energija nas spodbuja, da se premikamo počasi, da ponovno prilagodimo način razmišljanja o stvareh in porabimo čas za odkrivanje skritih resnic, ki so morda zakopane v nas. Čeprav prihaja z zmedo, je pravzaprav čudovit čas, da se poglobite vase, razmislite in se ponovno povežete z vsemi deli sebe, na katere ste pozabili.
Spoštujte vse občutljivosti, ki se pojavijo v tem trenutku. Dovolite, da so te občutljivosti vodilo k večjemu sočutju in ljubezni do sebe. Dovolite svoji občutljivosti, da vas opozori na to, kaj vam vaše srce morda poskuša sporočiti.
Glede na energijo pod to polno luno je verjetno, da nas naše srce prosi, da se nekoliko bolj odpremo in sprostimo nekatere meje, ki so mu bile vsiljene.

VODILO LUNE
Naša intuicija se bo v času te polne lune v znamenju raka povečala, zato zaupajte svojim instinktom in bodite še posebej pozorni na vse intuitivne občutke, ki plapolajo v vašem srcu, umu ali trebuhu.
Čeprav je to prva polna luna v letu, je še vedno povezana z energijami prejšnjega leta. Torej, ne pritiskajte nase, da pripravite resolucije in cilje, če se ne počutite usklajene. Vedite, da imate čas ter da vas čaka še več kozmične energije za zastavljanje ciljev in njihovo uresničevanje. Morebitne občutljivosti usmerite v modrost, zavedanje in večje sočutje.