Žival moči

Ko najdete svojo duhovno žival, se z njo tudi povežite

Elena Harris
26. 5. 2022, 20.43
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 20.46
Deli članek:

Vsak človek ima svojo duhovno žival oziroma žival moči, zato smo vam pripravili nasvete, kako jo najti, se z njo povezati in razviti smiseln odnos.

Dreamstime
Živali v sanjah običajno predstavljajo občutke, ki jih sanjač še ni v celoti priznal – vidik osebnosti, ki se šteje za »divjo« in jo je težko nadzorovati.

Ne glede na to, ali gre za dnevne sanje, meditacijo, opazovanje v naravi ali videnje podob kot okrasja v prostorih, obstaja veliko načinov, da ugotovite, katera je vaša duhovna žival.

Verjetno ste razvili odnose z več živalmi, ki vas vodijo v različnih fazah vašega življenja.

PRVO PRAVILO

Ko stopite na pot odkrivanja svoje duhovne živali, se opomnite, da niste vi tisti, ki izbira.

V večini primerov bodo duhovne živali najbolj prisotne, ko potujete iz svojega običajnega stanja duha, na primer med meditacijami, dnevnimi sanjarjenji, nočnimi sanjami ali drugimi spremenjenimi stanji zavesti.

K vam lahko pridejo tudi v svoji fizični obliki. Opazili jih boste zaradi nenavadnega vedenja ali večkratnih srečanj v kratkem času.

NAČINI ISKANJA

Preden boste iskali svojo duhovno žival, poiščite najustreznejši pristop zase. Med temi, ki vam jih predstavljamo, boste gotovo našli ustreznega.

Poglejte v naravo in opazujte okoli sebe. Bodite pozorni na živali in njihovo vedenje.

Bodite pozorni, ko se žival pojavi v vašem življenju na opazen način, ko se nenavadno obnaša; morda je duhovna žival, ki poskuša pritegniti vašo pozornost.

Bodite pozorni na ponavljajoča se srečanja z živaljo v njeni fizični ali simbolni obliki (kot predmet ali slika).

Berite knjige o živalih, ogledujte si njihove slike in razmišljajte o živali, ki izstopa.

Meditirajte s splošnim namenom najti duhovno žival ali pa določeno žival, ki ste jo prepoznali kot morebitnega duhovnega vodnika. Uporaba meditacije vam omogoča, da padete v drugačno stanje duha ali spremenjeno stanje, v katerem ste dovzetnejši za energijo in intuitivno modrost živalskih duhov.

Bodite pozorni na sanje z živalmi. Tu so živali pogoste manifestacije nezavednih podob in vodenja. Če je žival v vaših sanjah močna ali duhovna in vas vodi v preteklost, bodite še posebej pozorni na sporočilo, ki ga posredujejo vaše sanje.

dreamstime
Vprašajte se, kaj bi vam vaša duhovna žival rekla v tem trenutku, če bi imela človeški glas.

PO NAJDBI

In kaj storiti, ko najdete svojo duhovno žival?

Poskušajte jo čim bolje spoznati. Opazujte jo, ko jo vidite v fizični obliki, spoznajte jo v knjigah ali drugih medijih, občutite jo, si jo predstavljajte.

Hitro naštejte svoje lastnosti ali lastnosti živali, za katero menite, da bi lahko bila vaša duhovna žival. Ne razmišljajte preveč o tem, samo odgovorite na ta vprašanja čim hitreje, nato se vprašajte znova in preverite, ali lahko najdete več asociacij.

In zdaj se vprašajte, kako se živalske lastnosti nanašajo na vas.

Kakšna je žival in kaj predstavlja povezana z izkušnjami, ki jih imate ali ste jih imeli v življenju?

Če bi imela vaša duhovna žival glas, kaj bi vam rekla zdaj.

DODATNE MOŽNOSTI

Zbrali smo še nekaj navodil, kako najti svojo duhovno žival in ugotoviti, kakšno povezavo imate z njo ali kakšno sporočilo vam posreduje.

Kako se počutite glede živali in njene prisotnosti?

Če ste svojo duhovno žival osebno srečali, kako ste se takrat počutili? Vrnite se h koreninam čustvenega naboja trenutka. Vas je bilo strah? Ste se počutili ogrožene? Ste bili veseli, ko ste videli svojo duhovno žival?

Ali obstajajo povezave med vašo duhovno živaljo in situacijami ali dogodki v vašem življenju?

Ali obstaja povezava med tem, kako se počutite glede svoje duhovne živali, in občutki, ki jih imate na drugih področjih svojega življenja? Opazujte, če se pojavljajo nova čustva ali asociacije, ki jih do zdaj morda niste opazili.

Duhovna žival bi lahko predstavljala vaša čustva, pa tudi osebo, dogodek ali situacijo iz vašega preteklega ali zdajšnjega življenja.
Katere lastnosti osebno povezujete s svojo duhovno živaljo?

Poglejte značilnosti, lastnosti, namišljene lastnosti ali simbole, ki jih običajno dajete svoji duhovni živali. To je dobro izhodišče za ustvarjanje pomenov in razvoj močnejše povezave z vašim živalskim duhovnim vodnikom ali vodniki.