Starodavna veda feng šuj uči ravno o tem, kako urediti zunanji svet in s tem podpreti svoj notranji svet.

Ko urejamo zunanji svet, hkrati urejamo svojega notranjega.

Zbrali smo osnovna pravila, ki od nas ne zahtevajo veliko truda – le doslednost.

1. VRATA

Vhodna vrata so prva stvar, na katero naletite, ko pridete domov, in zadnja, s katero ste v stiku, ko odhajate. Če vrata škripajo, vas neprijetni zvoki tako vedno znova prežemajo z negativno energijo. Naklonite torej svojim vratom redno mazanje tečajev, za njihovo in vaše dobro.

svečnika
Pixabay
Predmeti, ki so v paru, simbolizirajo ljubezen. Obkrožite se torej s figuricami, slikami in ostalimi okraski vedno v paru. Še posebej to pravilo velja za spalnico, s poudarkom na nočnih omaricah.

2. ROBOVI

Vsi ostri robovi so leglo negativne energije, zato jih ublažite – razne blazinice, prtički in pregrinjala so za to idealni.

3. ČISTKA

Dom naj bo vedno urejen. Popravite vse, kar ne deluje, česar ne uporabljate več mesecev, pa zavrzite ali komu podarite. Če v vašem domu vlada nered, je energija zablokirana, vi pa v stanju omrtvičenosti.

kuhinja
Dreamstime
Z rastlinami v kuhinjo privabite dobre energije in lep pogled.

4. RASTLINE

Nad kuhinjskimi elementi se nabira veliko prahu in z njim postana energija. Če na omarice postavite lončnice, bodo rastline spet omogočile prost pretok energij. Nasploh so zelene rastline v kuhinji zelo priporočljive.

5. KOPALNICA

Po feng šuju kopalnica velja za prostor z negativno energijo, saj v njej s sebe spiramo umazanijo. Zato je pomembno, da so vrata kopalnice vedno zaprta, da se negativna energija iz nje ne bi širila po drugih prostorih.

kopanica
Pixabay
Vrata kopalnice odpirajte le ob vstopu vanjo, in ko iz nje odhajate.

6. BARVE

Kadar pleskate stanovanje, se potrudite, da stene ne bodo v več kot treh različnih barvah, sicer boste ustvarili zmedo.

Imejte čim večkrat odprta okna, da v vaš dom čim laže vstopa blagodejna naravna energija.

7. OKNA

Stekla na oknih morajo biti vedno čista, ker simbolizirajo vaš pogled na svet. Skozi njih lahko izkusite energijo vsega vesolja in tega, kar nam nudi.

8. VHOD

Mnogi ljudje, ki živijo v hišah, vstopajo ali izstopajo skozi zadnja ali garažna vrata. Nikar! Prava energija se rodi edino ob glavnem vhodu.

9. ŠKOLJKA

Stranišče je povezano z odplakami, torej umazano in izrabljeno vodo, ki potencial človeka in prostora slabijo. Zato je eno od zlatih pravil feng šuja, naj pokrov straniščne školjke služi namenu.