Vladar z neba

Vse, kar se dogaja na Soncu, vpliva na nas. In kdo je Sonce?

Neja Kralj
26. 3. 2022, 11.50
Deli članek:

V zadnjem času se v različnih znanstvenih krogih piše in razpravlja ter med ljudmi govori o nenavadnem dogajanju na Soncu, predvsem o izjemno močnih eksplozijah.

Dreamstime
Vsebina astroloških člankov je lahko taka ali drugačna, a vedno se zdi, da se vse dogajanje vrti okoli Sonca. In v resnici se …

Vse, kar se dogaja na Soncu, vpliva prav na vse nas.
Sončeva magnetna polja že sama po sebi dokazano vplivajo na dogajanje na Zemlji, kaj šele takrat, ko so dogajanja bolj burna od običajnega stanja.
Spoznajmo torej Sonce, ki nam kroji energije, bolj podrobno, tudi njegovo osebnost – duhovni vidik.
Za Sonce velja, da je generator življenja in gonilna sila vseh dejavnosti. Astrologi ga celo imenujejo osebnost, kar pomeni, da je bistvo človeka in predstavlja duha.
Duh pa je nekaj božanskega, kar je prav v vsakem živem bitju in označuje povezanost z izvorom svetlobe.
Prav tako Sonce predstavlja ustvarjalno sposobnost posameznika in njegovo osnovno zdravstveno stanje. V Soncu se skriva tudi volja do življenja.
Sonce je plinasto nebesno telo, katerega površina nikoli ne miruje – je nenehno goreča materija, s katere tisoče kilometrov naokoli, globoko v vesolje, nenehno brizgajo ognjeni gejzirji. Sonce je zvezda, saj ima lasten vir svetlobe.

DOBRO IN SLABO
Kadar je Sonce dobro aspektirano. Krepi vitalnost, prinaša uspeh, notranje ravnotežje in zdravje, daje pa tudi bister um, ustvarjalnost, umetniške sposobnosti, priljubljenost, pogum in ogromno energije. Prav tako prinaša optimizem in sposobnost spreminjanja, krepi zdravje, omogoča hitro odločanje ter daje izvirnost, poštenost, globino, ambicije, resnost in privlačno osebnost.
Negativni sončevi aspekti pa so vzrok samouničevalnih nagnjenj, ekscentričnosti, pesimizma, težav s starejšimi ljudmi, nagnjenja k debelosti, napadalnosti, izumetničenosti, notranjih konfliktov in težav pri komuniciranju, poleg tega slabijo vitalnost.

LJUBEZEN IN DRUGO
V ljubezni Sonce predstavlja moč in pomeni točko, skozi katero se kažejo vse druge aktivnosti, ljubezenski odnos pa napolni s toplino, humorjem in celovitostjo.
Poklici, katerih pokrovitelj je Sonce, so polni avtoritativnosti in dostojanstva – princi, kralji, sodniki, verski in duhovni vodje; v njegovo varstvo spadajo tudi draguljarji, zlatarji in bankirji.
Živali, v katerih se skriva Sonce, so levi, čebele in orli, med rastlinami so mu pri srcu riž, mak, sončnice, žafran, kamilica, cimet, limona, oreh in palme. Njegov dan v tednu je nedelja, številka pa ena.

NEPOSREDEN VPLIV
Kakšna so torej nebesna znamenja pod vplivom Sonca?
Ovni – odločni trmoglavi, prenagljeni, ambiciozni
Biki – posesivni, trmasti, odločni, skrbni, metodični
Dvojčki – površni, bistri, nestanovitni, logični, razumski
Raki – imajo bujno domišljijo, pogosto jih tarejo skrbi, so muhavi
Levi – zelo ustvarjalni, zavzeti, vitalni
Device – praktične, natančne, živahne, kritične
Tehtnice – neodločne, lenobne, pravične
Škorpijoni – ljubosumni, strastni, prodorni, analitični
Strelci – zanesenjaški, gostobesedni, nestanovitni, nepotrpežljivi
Kozorogi – godrnjavi, preudarni, metodični, imajo nenavaden smisel za humor
Vodnarji – izvirni, idealistični, družabni, klepetavi, poskušajo vsiljevati svoje ideje
Ribe – nesebične, polne domišljije, ustvarjalne, občutljive

ZANIMIVOSTI

Mitološki pomen Sonca je poln nasprotij. Kelti so ga pojmovali kot žensko, v vseh drugih civilizacijah pa predstavlja moškega, boga, junaka, z imeni Oziris, Helios, Apolon …

Priljubljeni kamni Sonca so rubini, diamanti in tigrova očesa, njegova kovina pa zlato.

Med planeti Sonce najbolje prijateljuje z Luno, Merkurjem, Marsom, Venero in Jupitrom, najslabše pa s Saturnom.