Astro

Oktober 2021: siloviti kozmični vplivi in potiski proti spremembam!

Tanaaz
2. 10. 2021, 12.00
Posodobljeno: 3. 10. 2021, 15.25
Deli članek:

Vstopili smo v oktober, mesec z veliko kozmičnimi premiki in spremembami. Na začetku meseca imamo šest planetov retrogradnih, ob koncu bomo imeli le dva.

dreamstime
svetloba vesolje

Sprememba gibanja planetov pomeni tudi spremembo tempa in premike v izražanju energije, s katero delamo.
Ko je veliko planetov hkrati retrogradnih, kot je bilo v zadnjih mesecih, nas vesolje spodbuja, da se upočasnimo, razmislimo in pogledamo v preteklost, preden nadaljujemo.
Ko se planet premakne iz retrogradnosti, pa se kopiči energija, ki se premika naprej. Stvari se čutijo intenzivne, ko odpravimo preteklost in popolnoma stopimo v novo energijo, ki je pripravljena za nas.

POMEMBNI MEJNIKI
Pa si poglejmo glavne kozmične dogodke tega meseca.

6. oktober – mlada luna v Tehtnici, Pluton se obrne direktno
V času te nove lune imamo v Tehtnici niz štirih kozmičnih teles, vključno s Soncem, Luno, Marsom in Merkurjem. Ta skupek planetov je znan kot stelij in aktivira močno energijo tehtnic, kar nam omogoča, da z večjo lahkoto ustvarimo ravnovesje in harmonijo v svojem življenju. Podprti smo pri iskanju sredine, posebej če krmarimo v kakršnihkoli konfliktih.
Pluton pa vas sprašuje: kaj je požgano, da lahko vzklije nekaj novega? Morda boste ugotovili, da je vsa plodna zemlja v vašem življenju zdaj zrela in pripravljena za rast.

7. oktober – Sonce v povezavi z Marsom
Ko se Sonce poravna z Marsom, dobimo energijo in motivacijo. To je zelo energičen dan, ko se lahko počutimo še dodatno spodbujene in pripravljene na reševanje tudi najbolj zahtevnih projektov. Mars in Sonce bosta večji del meseca tesno usklajena, je pa njuna skupna energija ta dan najmočnejša.

9. oktober – spodnja konjunkcija Sonca in Merkurja
To je pomemben del retrogradnega cikla Merkurja. V tem času se s Soncem retrogradno poravnata in morda bomo dobili nekaj vpogleda v sporočila, ki jih ima Merkur za nas. Ko Merkur potuje retrogradno, vstopa v podzemlje in nam posreduje sporočila iz skritih območij. Bodite pozorni na vse znake in namige, ki bi jih Merkur lahko pustil. Dan je idealen, da prisluhnete svoji intuiciji in ji sledite.

10. oktober – Saturn se obrne direktno, odprtje portala 1010
Saturn je bil retrograden vse od 23. maja in nas je učil ponovnega preučevanja lekcij iz preteklosti. Če smo jih predelali, bomo zdaj lažje krmarili naprej.
Koda 1010 pa predstavlja moč ustvarjanja, novih začetkov in neskončnega potenciala. To je tudi čas, da se osredotočimo na prehod iz dualnosti v stanje enosti, kar od nas zahteva, da opustimo vsa prepričanja o dobrem in slabem in se namesto tega vsega lotimo z vidika nevtralnosti. Tako bomo ohranili odprt, radoveden in neobsojajoč um.

17. oktober – Jupiter se obrne direktno
Jupiter prinaša čas modrosti in rasti. Prepričanja in stališča se lahko dvignejo na površje, da se izpodbijajo, ali pa ostajajo v skladu z našo najvišjo resnico. Bodite pozorni na zastarele misli ali notranji dialog, ki vam ne služi več.

18. oktober – Merkur se obrne direktno
Ko se Merkur obrne direktno, lahko z večjo lahkoto pridobivamo informacije iz našega zunanjega sveta, kar nam omogoča, da se počutimo bolj gotove. A do 2. novembra bo Merkur še vedno nekoliko počasen. Obdobje do takrat je znano kot čas senc – povečanega zavedanja in intuicije. Vsa sporočila, ki jih mora Merkur odkriti v svojem ciklu, vam bodo zdaj dostavljena, zato bodite pozorni.

20. oktober – polna luna v Ovnu in T-kvadrat
Tako Mars kot Pluton sta v času te polne lune izjemno aktivna in dodata plast intenzivnosti. Oba povzročata nestanovitnost in jo pripeljeta na površje za čiščenje in preoblikovanje. Prisotnost Plutona kaže tudi na to, da nas bo morda vodil v preporod katerega od življenjskih področij. A upoštevajte, da je treba za ponovni porod najprej nekaj očistiti. Ognjena energija Ovna ter dejavnosti Marsa in Plutona prav tako kažejo na močno motivacijo in željo po ukrepanju. Bodite pozorni na to, kaj vas spodbuja k delovanju – ljubezen ali strah? Mars je neustrašen bojevnik in to pooseblja tudi energija Ovna, zato uporabite vibracije te polne lune, da premagate svoje strahove.

22./23. oktober – sezona škorpijonov
Čas vodnega znamenja škorpijona velja za točko ponovnega rojstva na kolesu zodiaka in sovpada s težnjami drugih trenutnih energij.

31. oktober – noč čarovnic
Oktober se konča z nočjo čarovnic, ki izvira iz poganskega festivala Samhain in je čas časti smrti, ponovnega rojstva in naših najdražjih – tančica med svetovi je tanka in z večjo lahkoto lahko dostopamo do višjih področij. V tem letnem času je visoko na nebu tudi ozvezdje Plejade, ki je sinonim za smrt in ponovno rojstvo, kar naj bi še okrepilo energije Samhaina.


BODITE POZORNI!

Ker je Mars planet izjemno močnih bojevniških energij, se lahko zgodi, da jim bomo preveč podlegli in v svojem delovanju pretiravali. Morda se bomo počutili izgorele in preobremenjene, sprožijo se nam lahko tudi jeza, nemir in frustracije, zato: po pameti!