Astro

Kaj čas kozoroga prinaša 12 astrološkim znakom?

Andreja Novak
23. 12. 2020, 14.03
Posodobljeno: 23. 12. 2020, 14.04
Deli članek:

Sonce bo v znamenju kozoroga vse do 20. januarja in v tem obdobju smo na severni polobli v času zime.

dreamstime
kozorog

A globoko v materi Zemlji se začnejo prebujati kreativne sile, ki imajo tri mesece časa, da aktivirajo vse korenine in podzemne sisteme, ki omogočijo bujno in cvetočo pomlad. Tako kot je dogajanje v naravi usmerjeno v aktiviranje globokih temeljev, je tudi v življenju posameznika smiselno to obdobje preživeti v stiku s svojimi koreninami, družino, tradicijo in se pogovoriti o svojih željah, načrtih za novo leto, pomlad in na splošno za življenje. 

Kratki dnevi in daljši večeri ter dolge noči podpirajo prav to, kar je potrebno: druženje, pogovor, notranjo samorefleksijo. To obdobje je idealno za globlje razmisleke o preteklosti, prihodnosti, za pridobivanje novih znanj in za načrtovanje dela na vrtu ter drugih kreativnih dejavnosti.
Času zime vlada mraz in posledično introvertiranost, iz katere pa vzklijejo ideje, želje in podporna energija za to. Življenjska energija je pozimi usmerjena navznoter, kar se odraža v odnosih in zunanjih aktivnostih, ki so na minimumu, če le prisluhnete svoji intuiciji.
Vsako od nebesnih znamenj pa bo vladavino kozoroga občutilo na svoj način.

OVEN **
21. 3.–20. 4.
December bo do konca meseca od vas zahteval ureditev še čisto konkretnih stvari, ki se jih ne izogibajte. Pri urejevanju zadev je pomembno, da upoštevate zadovoljstvo vseh vpletenih. Izzvani boste, da pokažete svojo čustveno zrelost in odgovornost, pri tem bo najbolj pomembno, da se ne jezite, saj boste s tem dosegli večji učinek in se okrepili. Novoletne praznike boste preživeli prijetno in v dobri družbi. Po praznikih pa se boste zamislili in ne boste želeli, da vam kdorkoli vsiljuje svoje mnenje. Nemirno boste čakali, da boste lahko začeli uresničevati nekatere temeljne cilje, in pri tem obremenjevali predvsem domače, ki vam bodo želeli pomagati, a ne bodo mogli.

BIK ***
21. 4.–20. 5.
Precej boste psihično obremenjeni, čeprav se še sami ne boste zavedali, kaj vse vam dela preglavice. Navidezno boste optimistični v odnosih, a zares črnogledi in previdni ob vsaki reakciji bližnjih – povsod boste videli strahove in neprijetnosti. Praznike boste preživeli v sreči in razumevanju, kar vam bo v veliko zadovoljstvo, in umirili se boste, kar bo pozitivno vplivalo na vaše zdravje. Opustite cinizem in provokacije, ki jih imate kot svoj čustveni obrambni mehanizem. Januar vam bo prinesel večje stabilnosti doma. Bodite pozorni, da vam to ponovno ne okrepi nervoze in črnogledosti, ki jo imate bolj zaradi navade kot zaradi resnične potrebe. Potrudite se in jo opustite.

DVOJČKA *****
21. 5.–21. 6.
Intuicija vam bo dobro služila in vse bolj boste verjeli svojemu notranjemu glasu. Sledite mu tudi, ko vas bo vodil v ljubezenske vode. Možnosti strastnega srečanja in novega partnerstva bodo namreč velike. Če ste že v vezi, pa poskrbite za intimen čas s partnerjem. Tako bodo prazniki okrepili vaše odnose in vas povezali na stabilnejši način. Po dolgem času boste čutili varnost in sproščenost. Januarja boste sproščeni in odprti za nove ideje ter za poslovne izzive. Želeli si boste spremembe in optimizem se vas bo lotil ob spoznanjih, kaj si zares želite. Začeli se boste zavedati lepot življenja. Sreča in nenavadni dogodki vas bodo usmerjali v optimalno smer, za kar boste hvaležni.

RAK ***
23. 6.–22. 7.
Prijatelji in družabnost vas bodo čisto prevzeli in precej časa boste zapravili v tej smeri. Vseeno boste uživali kot že dolgo ne. Čisto na novo boste doživljali vse, kar ste nekoč že imeli. Za praznike se boste komaj regenerirali in občutljivi boste na vse v povezavi z domom. Na novo boste želeli postaviti svoje temelje in pri tem seveda pretiravali. Z januarjem boste postali precej občutljivi, čeprav trmasto odločeni, da tokrat resnično vse postavite na novo. Želeli si boste okrepiti svoj vpliv navzven, pri tem pa pozabili, da je za to potrebna stabilnost, ki bo že v prvih dnevih januarja precej izzvana. Če lahko, ohranite mirno kri in premislite, kaj vam je resnično pomembno.

LEV ***
23. 7.–23. 8.
Odmaknili se boste od pretiranega prazničnega dogajanja in se posvetili razmišljanju in pogovorom v miru. Zdelo se vam bo, da se končno dogajajo spremembe v vaše dobro. Dovolj pa boste imeli nasvetov ter vplivanj drugih ljudi v svoje zadeve, zato se boste morda odmaknili tudi od bližnjih. Za praznike boste prisiljeni narediti finančno inventuro oziroma boste avtomatsko sledili željam, ki jih želite materialno uresničiti, ter financam, ki bi to pokrivale. Navdih in kreativnost bo spodbudila vaše upanje in kreativne rešitve. Januarja boste čutili pozitivne spremembe v svojem počutju. Vaš magnetni privlak se bo aktiviral ob novih akcijah, tudi ob novih srečanjih ter sprehodih v naravi.

DEVICA ****
24. 8.–23. 9.
Izkoristite idealen čas za počitek in regeneracijo, da boste lahko opustili pretekle zamere in občutke krivde. Če se želite res pomiriti s preteklostjo, se pogovorite z ljudmi, s katerimi čutite, da so bremena preteklosti med vami. To bo sprostilo ne samo odnose, temveč tudi novo dogajanje, kjer se boste lažje odločali in tudi sprostili pri ustvarjanju novih stvari. Morda se bodo odprle možnosti za nov dom ali novo materialno pridobitev, ki si jo želite. V januarju se bo precej poslovnih idej pokazalo za smiselne, še posebno če boste unikatni in komunikativni. Navežite nove potrebne stike in sodelujte v spremembah.

TEHTNICA *****
24. 9.–23. 10.
Optimistični boste v odnosih in sproščeno sprejemali vse dogajanje. Tolažili in spodbujali boste bližnje in brez večjega stresa nadaljevali sledenje svojim ciljem. Nekatere stvari boste prvič zadržali zase, saj ne boste želeli vpletanja drugih. Veseli boste novega, bolj dinamičnega načina življenja, za katerega se boste odločali po korakih. Praznike boste preživeli klasično in se trudili, da ne boste preveč pričakovali od drugih in s tem razočarali predvsem sebe. Veselili se boste januarja, saj boste imeli vso podporo, da na novo organizirate sebe in svoj čas. Ponosni boste nase, saj boste upoštevali tudi želje drugih, ne da bi zanemarili sebe in svoje načrte.

ŠKORPIJON ***
24. 10.–22. 11.
Možnosti selitve ali spremembe načina življenja bodo temeljne in tudi potrebne. Nihali boste v ljubezni in optimizmu ter skrivali temna čustva, notranje skrbi, ki vas že dlje časa, lahko celo leta, mučijo. Ne boste se želeli več prepirati, a treba bo razrešiti vse, kar je bilo v vas potlačeno, da lahko zaživite na novo po svojih željah. Praznike boste preživeli precej obremenjeno, kar bodo čutili tudi bližnji, a ne bodo mogli pomagati. Novo leto bo treba začeti med ljudmi, v sodelovanju, kar vam ne bo najbolj pogodu. Ne boste se mogli več odmikati od dolžnosti, če boste želeli vzpostaviti praktično delo in narediti potrebne korake za dobre rešitve.

STRELEC ***
23. 11.–21. 12.
Stara čustva vas bodo prisilila, da boste bolj konkretno pogledali na svoje odnose, in ne glede na dogajanje se bo treba pogovoriti ter razrešiti neprijetnosti, če boste želeli narediti korake naprej. To bo tudi ugodno vplivalo na vašo ljubezen. Lahko se zakomplicira v poslovnih odnosih, kjer ne bodo več dovolj samo obljube, temveč bodo potrebni rezultati. Veselili se boste praznikov, uživali v njih ter poskušali pozabiti na vse. A takoj v januarju bo treba nadaljevati z razreševanjem stvari, za katere sploh ne veste, kako bi se jih lotili. Zavedate se, da bo treba uvesti več reda in sistematičnosti v svoje delo in posel, a vam to ne diši najbolj.
  
KOZOROG ***
22. 12.–20. 1.
Srečni boste, če se boste končno lahko sprostili, saj boste imeli vse pogoje za to. Čas bo, da sprejmete popolno odgovornost za svoje delo in odločitve ter prenehate čakati, da vam življenje pokaže pravo pot. To vam bo okrepilo notranjo moč ter vas podprlo pri dobrih spremembah in nič vam ne bo težko narediti. V januarju boste opazni v javnosti, kar vam bo na neki način godilo. Zavedajte se, da morate narediti res najboljše poteze tako za posel kot za osebno življenje, saj vas bodo budno spremljali v okolici. Morda vam bodo oporekali in boste morali stopiti v težje prepire, da dosežete tisto, v kar verjamete, da je prav. Ne prerekajte se s tistimi, ki vam želijo dobro.

VODNAR ****
21. 1.–20. 2.
Hrepenenje vas bo vodilo v praznike, kjer boste pogosto sanjarili o spremembah, ki si jih želite, a potrebujete večjo vsoto denarja, ki bo podprla vaše načrte. Tako vam ne bo preostalo nič drugega, kot da potrpežljivo čakate na nove priložnosti. Mikalo vas bo, da preprosto odpotujete, se preselite in vse postavite na novo, saj bo v vsakem primeru treba stvari reorganizirati iz čistih temeljev. Možnosti za to potezo bodo velike in morda se boste v navalu čustev tudi odločili za to. To se vam bo zdelo optimalno tudi zato, ker bo januar samo nadaljeval delo preteklega leta in sploh ne boste imeli občutka, da se je začelo novo leto. Uspešni boste.

RIBI ***
21. 2.–20. 3.
Hvaležni boste za prijateljstva in razumevanje, ki ga boste zaznavali od svojih bližnjih, tudi sodelavcev. Odprti boste za srečo in dogajanja, čeprav vas bodo lahko vplivi starejše ženske iztirili za krajše obdobje. Na plano bodo prišla stara čustva in prepričanja o odnosih, za katera je čas, da jih opustite. Praznike boste radi preživeli doma in v harmoniji odnosov, za kar se boste tudi sami precej potrudili, in dobili lepa darila, predvsem v obliki druženja. V januarju se boste hitro osredotočili na konkretne rezultate in pomembni vam bodo lastni dosežki, zato boste precej delovno usmerjeni in nič kaj romantični, kar bo partner razumel.