Astro

Srhljive napovedi Nostradamusa za leto 2021

yh, sn
10. 12. 2020, 10.00
Posodobljeno: 10. 12. 2020, 10.26
Deli članek:

Najbolj znani prerok vseh časov Nostradamus je svoje prerokbe v času življenja v 16. stoletju pisal v verzih.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Legenda apokaliptikov. Eden, edini in zmotljivi Nostradamus.

Vse od takrat pa do danes obstaja ogromno strokovnjakov, ki njegove verze dešifrirajo in iz njih oblikujejo napovedi za aktualen čas.
Do zdaj se je izpolnilo več kot 70 odstotkov Nostradamusovih prerokb, žal pa so te, ki jih je namenil za leto 2021, kar malce zastrašujoče.
Pa si jih oglejmo nekaj.

APOKALIPSA ZOMBIJEV
Ruski znanstvenik bo ustvaril biološko orožje in ustvaril virus, ki lahko človeštvo spremeni v zombije, v bližnji prihodnosti pa bomo vsi izumrli.
»Nekaj mladih: na pol mrtvih za začetek.
Mrtvi bo kljub temu povzročil, da bodo drugi zasijali,
in na vzvišenem mestu se lahko zgodi nekaj velikih zlob:
žalostni koncepti bodo škodovali vsakemu,
časovno dostojanstvo, maša za uspeh.
Očetje in matere, umrli zaradi neskončne žalosti,
ženske v žalovanju, kužna pošast:
velikega ne bo več vse do konca sveta.«

LAKOTA BIBLIJSKIH RAZSEŽNOSTI
Nostradamus je napovedal, da bodo prvi znaki konca sveta lakota, potresi, različne bolezni in epidemije, ki se že dogajajo pogosteje. Pandemija koronavirusa od leta 2020 predstavlja začetek vrste neugodnih dogodkov, ki bodo prizadeli svetovno prebivalstvo. Lakota, ki se skriva, je tista, s katero se svet še ni soočil. Ogromna katastrofa nas bo vrgla nazaj v zgodovino in velik del svetovnega prebivalstva tega prekletstva ne bo mogel premagati.
»Po velikih težavah za človeštvo je pripravljena večja,
veliki gibalec obnavlja starost:
dež, kri, mleko, lakota, jeklo in kuga,
ali je videti nebeški ogenj – dolga iskra teče.« 
Od leta 2020, po 248 letih, je Saturn v Kozorogu združil svoje moči s Plutonom, ki je tudi v Kozorogu, v izjemni konjunkciji, ki bo spremenila usodo sveta. Saturn v Kozorogu je odgovoren za družbene hierarhije, državno moč, oblast, funkcije in status, to pa je sprožila povezava s Plutonom, planetom smrti, uničenja in obnove.

MUSLIMANI BODO VODILI SVET
»V Donavo in Ren bo prišla piti
velika kamela, ne da bi se pokesala:
tisti iz Rhone, ki bi trepetal, še bolj pa tisti iz Loire,
in blizu Alp, ga bo petelin uničil.«
»Kamela« je arabsko prebivalstvo, ki živi po vsej Evropi, zlasti v Franciji in Nemčiji, ali val priseljencev, ki je trenutno pred vrati naše celine. Prav tako strokovnjaki za demografijo opozarjajo, da bodo muslimani v naslednjih desetletjih osvojili EU, ne da bi morali uporabiti strelno orožje. Po eni strani zaradi velikega števila muslimanskih priseljencev in beguncev, po drugi strani pa zaradi Evropejcev, ki imajo vedno manj otrok.

SONČEVE NEVIHTE
Leto 2021 bo za svetovne dogodke precej pomembno. Zgodile se bodo velike sončeve nevihte, ki bi lahko povzročile na Zemlji velikansko škodo.
Nostradamus naj bi nanje opozoril z besedami: »Videli bomo, kako se voda dviguje in pod njo pada zemlja.« Škodljivi učinki podnebnih sprememb bodo nato privedli do številnih vojn in spopadov, saj se bo svet bojeval za vire, in sledila bo množična migracija.

PRIHAJA KOMET
Nostradamus opozarja, da se bo komet Terra Zemlji zelo približal ali pa celo udaril vanjo. Ta dogodek bo povzročil potres in druge naravne nesreče, kar lahko sklepamo iz besed: »Na nebu se vidi ogenj in dolga sled isker.«
Druge interpretacije teh besed se nanašajo na velik asteroid, ki bo padel na Zemljo. Ko bo vstopil v zemeljsko atmosfero, se bo asteroid namreč segreval in se na nebu prikazal kot velik ogenj. Prerokbi je pritrdila tudi Nasa. Asteroid 2009 KF1 ima veliko možnosti, da zadene Zemljo 6. maja 2021, kar je Nasa izračunala glede na analizo njegove dosedanje poti.

UNIČENA KALIFORNIJA
Po interpretaciji verzov Kalifornijo v prihodnjem letu čaka uničujoč potres. Nostradamus napoveduje, da bo New World (»zahodne dežele«) prizadel velik potres, Kalifornija pa je logično mesto, kjer bi se lahko zgodil.
»Nagnjeni par, velika nesreča,
skozi zahodne dežele in Lombardijo,
ogenj na ladji, kuga in ujetništvo,
Merkur v Strelcu, Saturn bledi.«
Po mnenju astrologov se iz zadnje vrstice lahko izlušči tudi datum rušilnega potresa: položaj na nebu bo, tako kot je Nostradamus opisal, 25. novembra 2021.

ČIPIRANI VOJAKI
Ameriški vojaki bodo imeli v možganih vsajene čipe. Na ta način se bodo spremenili v nekakšne kiborge, da bi rešili človeško raso. Ta čip bi nam nudil potrebno digitalno inteligenco za napredek prek meja biološke inteligence. Ali če povemo z drugimi besedami: umetna inteligenca bo vključena v človeška telesa.

PAPEŽ BO CERKEV PRIBLIŽAL LJUDEM
Ne glede na to, koliko let bo papež Frančišek ostal vodja katoliške cerkve, bo za seboj pustil milostno in globoko impresivno zapuščino. Cerkev bo postala »rešilni čoln« za vse več ljudi.
»Poskrbeti moramo za vse, še posebej za najrevnejše, najšibkejše, najmanj pomembne, lačne, žejne, tujce, gole, bolne in tiste v zaporu,« je papež Frančišek že večkrat poudaril.

KORONAVIRUS

Razlagalci njegovih verzov so tudi prepričani, da je v svojih prerokbah Nostradamus za leto 2020 zelo jasno napovedal koronavirus, ki ga poimenoval velika kuga. Članek smo objavili v začetku aprila, preberete pa si ga lahko na povezavi:  

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?