Astro

To 12 astro znakom prinašajo retrogradna Merkur in Mars ter prazna Luna

sun, cr
16. 10. 2020, 00.02
Posodobljeno: 16. 10. 2020, 12.53
Deli članek:

Dogaja se nam zadnja retrogradnost Merkurja v letošnjem letu. Navidezno je začel nazaj potovati predvčerajšnjim, svojo pot bo zaključil 3. novembra, večji vpliv pa bomo čutili še do 19. novembra.

pixabay
merkur

Tokrat je Merkur v retrogradno gibanje vstopil v znamenju vodnega znamenja škorpijona, končal pa ga bo v zračnem znamenju tehtnice.
Tipično za retrogradni Merkur je, da se čuti kaos, pogovori in dogovori se ne izpeljejo tako, kot ste si zamislili, računalnik ali telefon neha delovati, zamude se vrstijo …
Kot da nam leto 2020 še ni prineslo dovolj nevšečnosti, se morda sprašujemo, a astrologi pravijo, da ne gre drugače, kot da se z enim najtežjih dogodkov v astrološkem koledarju za leto 2020 pač soočimo.
In še enkrat -  kot da vsega še ni dovolj: v noči s 16. na 17. oktober nebo postreže z izjemno močnin luninim mlajem v tehtnici, ki osvetljuje našo notranjost, odnose in v nas poglablja razumevanja, katera področja oziroma odnose bi bilo treba nujno uravnotežiti. Tudi mlaj svoj vpliv seveda zadrži še nekaj dni po tem, ko se zgodi.
Mlade lune so vedno povezane z novimi začetki, toda tokratno spremljata še, lahko bi jo poimenovali nekakšna zmeda ne le z Merkurjem, temveč tudi z bojevitim Marsom, ki je prav tako v svoji retrogradni fazi.
Dejstvo je, da se tako vesolje kot zemeljski svet zunaj nas trenutno zelo nenavadno vrtita, vendar se lahko osredotočimo nase in naredimo občuten korak v svoji osebnosti rasti.
Trenutek je torej ravno pravi, da si ogledamo z Luno presvetljena in z Marsom okrepljena sporočila retrogradnega Merkurja za vsa nebesna znamenja.
OVEN
Zdaj imate priložnost, da spremenite svoja ravnanja na področju svojega življenja, za katerega sami dobro veste, da se mu ne predajate z iskrenostjo. Soočenje z resnico bo prineslo vpogled, ki vas bo navdal s samozavestjo.
BIK
Mešana sporočila bodo prihajala do vas, postali boste napeti in vašo zmedo bodo občutili tudi bližnji. Ne izogibajte se nobenim pogovorom, čeprav v njihovem ozadju slutite, da lahko na dan prinesejo neprijetne resnice.
DVOJČKA
Življenje se prav zdaj pomika skozi vrsto nepričakovanih in spontanih okoliščin ter sprememb. Vsakršen upor bi bil jalovo početje, zato se popolnoma prepustite roku in zaupajte, da je navsezadnje vedno vse v najlepšem redu.
RAK
Ste eden najbolj skrivnostnih znakov, toda včasih se morate pač spoprijeti z notranjimi demoni in strahovi, saj ne morete živeti v nenehnem begu od vsega, kar vas straši ali vam povzroča bolečino. Ta retrogradnost vas lahko za vedno reši strahov.
LEV

Če kar naprej dopuščate, da gredo stvari svojo pot, z razpletom nikoli ne boste zadovoljni. Lahko se celo znajdete v luknji, iz katere se boste težko izkopali. V tem času je idealna priložnost, da se postavite za svoja stališča in se luknji na daleč izognete.
DEVICA
Za vas bo to obdobje velika nagrada, saj se končuje vaša zaslepljenost in nekoga boste končno ugledali v njegovi pravi luči. Zakaj ste vztrajali v odnosu, si sicer ne boste znali razložiti, a pomembno je le, da veste, da je treba vezi prerezati.
TEHTNICA
V teh dneh se boste ozirali nazaj in morda celo oživili neke odnose, za katere ste že mislili, da so preteklost. Vračanje v nekaj preživetega je pogosto brez smisla, a ne tokrat: spoznali boste namreč svoje omejitve, ki vam grenijo življenje.
ŠKORPIJON
Glavno sporočilo za vas je, da to obdobje preprosto prebrodite čim bolj lahkotno, da ne naredite ničesar drastičnega ali nenadnega. V vaših možganih se bo dogajalo marsikaj zanimivega, a naj se raje udejanji kdaj pozneje.
STRELEC
V tem obdobju boste vstopili v čas svoje osebne preobrazbe. Mnogi dogodki vam bodo jasno nakazovali, da se bliža konec nekega cikla. A naj vas to ne žalosti, saj bo prišla nova energija, ki bo nadomestila izgubljeno.
KOZOROG
Kaos, napake, pokvarjeni načrti, napačne komunikacije ... To vse so za vas nočne more, saj ste organizirani in praktični. V tem času zato preprosto zaprite lopute, prekličete vse nebistvene načrte in posle ter uživajte spokojnost daleč od vseh.
VODNAR
Morda potrebujete oddih od svojega običajnega kroga ljudi, ker vas bodo v tem obdobju s svojimi muhami, prepiri, zahtevami in ogovarjanjem spravili ob pamet. Ne vtikajte se v drame drugih ne glede na to, da vas bo to zelo mikalo.
RIBI
Jasnost in namen sta dve lastnosti, ki vas bosta pripeljali skozi to obdobje, v katerem pa boste neverjetno močno prežeti z dobrimi občutki. Vedite le, da če boste drveli, pot morda ne bo najbolj varna, zato v točno določeno smer krenite premišljeno.