Astro

Lahko težo svoje karme zmanjšamo? Odgovor je spodbuden: seveda!

th
15. 10. 2020, 00.01
Posodobljeno: 15. 10. 2020, 00.11
Deli članek:

Vaša duša se rodi večkrat, v različnih telesih, na različnih krajih … Reinkarnacija je povsem naraven proces, ki ga izkuša vaša duša.

profimedia
reinkarnacija

Pretekla življenja so življenja, ki ste jih pač že doživeli. So življenjske dobe, v katerih ste živeli v drugem telesu, na drugem kraju in v drugem trenutku.
Zdaj seveda živite kot človek z določenim imenom in družino, toda v preteklem življenju ste živeli kot druga oseba.
Med reinkarnacijo se zgodi, da ko vaše fizično telo umre, duša to takoj zapusti in nato potuje v duhovni svet. Nato čaka, dokler se ne rodi v drugem telesu.
Postopek, v katerem se duša vedno znova prenaša iz enega telesa v drugo, je vzrok, da smo že imeli veliko preteklih življenj.
VPLIVI
Eno osrednjih vprašanj v zvezi z reinkarnacijo je, kako preteklo življenje povzroča težave v tem življenju. Vsi imamo v življenju seveda svojo svobodno voljo: nadzor nad svojim telesom in nad tem, kaj želimo početi. Toda neznano nam je, kaj je tista višja sila, za katero vemo, da obstaja in nas vodi. Zdaj je že znano, da se mogočna sila našega življenja, sveta in vesolja imenuje karma.
Karma je univerzalni zakon, ki pravi, da bodo vsako vaše dejanje, vse vaše izrečene besede in celo vse vaše misli imeli svoj nabor reakcij. Če torej počnete dobre stvari, se bodo dobre stvari zgodile tudi vam. Po drugi strani pa, če počnete slabe stvari, pričakujte, da boste prej ali slej slabe stvari doživeli tudi sami. Življenje, ki ga živite zdaj, je rezultat vaše pozitivne ali negativne karme iz preteklih in sedanjega življenja.
NAZORNA PRIKAZA
Oglejmo si dva primera, ki bosta pomagala razumeti, kako lahko karma iz preteklega življenja povzroča težave v sedanjem.
Prvi primer
Žalosti vas že samo misel na ljubezen, saj ste doživeli vrsto srčnih bolečin, eno za drugo. Čeprav ste partnerju resnično izkazovali svojo ljubezen in zvestobo, se je vsak vaš odnos na koncu zrušil. In to se vam dogaja znova in znova.
Pojasnilo: Morda ne razumete, zakaj se vaša ljubezenska nesreča dogaja ves čas, saj vendar veste, da ste vse življenje dober človek. Če je to vaša izkušnja, so najverjetneje vaše neuspešne zveze posledica karme iz preteklega življenja. Najverjetnejša razlaga vaše nesreče je ta, da ste bili v preteklem življenju oseba, ki je v odnosih veliko varala.
Drugi primer
Težko najdete prijatelje. Ne glede na to, kaj počnete, da bi dobili dobre prijatelje, ste na koncu še vedno sami. Na primer, ko ste bili še v šoli, so vas vedno nadlegovali. In zdaj, ko ste odrasli, še vedno čutite, da vas zaradi vaše osebnosti nihče nima rad, čeprav ste po duši dobra oseba. Še huje je, da še vedno niste doživeli prijateljstva, ker vas ljudje, s katerimi se poskušate spoprijateljiti, nenehno ignorirajo!
Pojasnilo: V preteklem življenju ste bili morda oseba, ki s prijatelji ni ravnala lepo ali je zlorabila njihovo prijaznost in z njimi ni ravnala spoštljivo. Tudi ko so vam ljudje v okolici izkazali prijaznost in občudovanje, ste jih preprosto ignorirali. Torej se vam v tem življenju nesramno vedenje, ki ste ga v preteklem življenju namenili drugim, zgolj vrača.
SAMOPOMOČ
Pa se zdaj vprašajmo, ali je mogoče težo karme zmanjšati ali jo morda povsem odpraviti. Odgovor je spodbuden: seveda!
Karma je namreč univerzalni zakon, ki ureja vse oblike življenja. In veliko lahko postorite okrog svoje karme, ko začnete spreminjati svoj življenjski slog: ko ne razmišljate samo o tem, kako težko preteklo življenje ste imeli – ali nasprotno: kako želite živeti v naslednjem življenju, temveč konstruktivno delate dobro v sedanjem življenju, tukaj in zdaj.
NASVET
Kaj torej storiti v dobro odprave karme iz prejšnjih življenj in za ustvarjanje sedanje dobre karme?
Ozavestite svoja dejanja za ustvarjanje boljše prihodnje karme; poskušajte torej čim pogosteje delati čim več dobrih stvari, govoriti lepe besede in misliti pozitivne misli. Verjemite, obrestovalo se vam bo že isti hip, ko boste to začeli početi, kaj šele v prihodnosti v tem in v naslednjem življenju!