Astro

Jezus je zdravil z rokami - zakaj tega ne bi počeli danes?

Nevenka Kamenik
14. 10. 2020, 00.07
Posodobljeno: 14. 10. 2020, 00.20
Deli članek:

S prastarim mističnim sistemom reiki so že v antičnih časih veliki mojstri in magi delali čudeže. Zgodbe o zdravljenju z rokami najdemo tudi v Novi zavezi, saj je metodo uporabljal Jezus. Pred sto leti pa je reiki ponovno odkril Japonec Mikao Usui.

dreamstime
reiki

Sama beseda reiki izhaja iz kombinacije dveh japonskih besed: »rei«, ki pomeni univerzalno energijo, in »ki«, ki pomeni življenjsko energijo.

Reiki je torej univerzalna življenjska energija, do katere imamo pravico vsi in je najpreprostejša metoda naravnega zdravljenja, kar jih poznamo.
Vsebuje znanje o pretoku življenjske energije, je naravna in popolnoma varna tehnika zdravljenja z rokami. S povezavo univerzalne energije, ki teče skozi naše roke, lahko uravnovesimo sebe, se zdravimo in pomagamo tudi drugim.
Kako deluje
Reiki zdravi vse vrste bolezni, tako psihične kot fizične. Posredovana energija namreč pomaga okrepiti avro, ki deluje kot energijski ščit okrog telesa in nas varuje pred negativnimi vplivi. Reiki omogoča ravnovesje v delovanju energijskih centrov ali čaker in vzpostavlja usklajenost telesa, uma in duha.
Reikija ne uporabljamo samo za zdravljenje bolnih. Nekdo si pač prizadeva, da bi ozdravel, spet drugi si želi predvsem duševne sprostitve in ravnovesja, tretjega zanima duhovni razvoj ... Reiki podpira vse omenjeno hkrati.
Reiki torej zdravi tako um kot čustva, razrešuje resnejše čustvene težave, uravnoveša razpoloženje, odpravlja strah in frustracije, tudi jezo, ter pomaga pri razreševanju težkih medsebojnih odnosov: odpira namreč srce in tako omogoča srečnejše in trdnejše odnose z okolico in ljudmi. Povečuje zmožnost empatije, ki posamezniku omogoča, da se poveže z drugimi na globlji ravni. Uravnovešeno stanje pa omogoča tudi boljše učenje, spomin in jasnost uma.
Zdravljenje
Kadar izvajamo reiki, po določenemu sistemu polagamo roke na telo. Tako se v vseh celicah telesa vzpostavi ravnovesje, ki podpira ozdravljenje na vseh ravneh. Pogosto se zgodi, da se posamezniku utrne nova misel, ko mu na primer položimo roke na čelo. Nenadoma ugotovi izvor svoje bolezni, in sicer v dolgo negovanih napačnih, negativnih miselnih vzorcih. Nekateri ozavestijo probleme, ki so jih vse življenje potiskali v podzavest, in najdejo novo življenjsko pot. Ne zgodi se tako redko, da ljudje pri še tako težki kronični bolezni znova zberejo pogum za svojo ozdravitev. Ko se začnemo zdraviti z reikijem, ugotovimo, da so učinki v različnih obdobjih zelo različni.
Več odtenkov
Reiki deluje pri vsakomer drugače. Včasih občutimo takojšnjo sprostitev napetosti, včasih se bolečina celo poglobi in šele čez čas mine. Spet tretjič se razbohoti bolezen, ki je doslej sploh nismo imeli, a nato izgine. Med zdravljenjem občutimo notranje ravnovesje in blaženost.
Terapijo reiki sicer mnogi doživijo kot sijočo energijo, ki se pretaka skozi telo in okoli njega. Ne le tisti, ki jih terapevt zdravi, temveč tudi on sam – saj ko prenaša energijo na drugega človeka, se tudi sam polni z njo.

In navsezadnje: reiki nikoli nikomur ne škodi – ker tisti, ki ga izvaja, ni izvor energije, temveč le njen prevodnik.

Tečaji reikija potekajo mesečno v prostorih Višje vibracije v Ljubljani. Za več informacij pišite na naslov neva@studio-zivljenje.si ali pokličite na telefonsko številko 041 798 195.