Astro

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno javno spregovoril

Sonči Nered Čebašek
19. 9. 2020, 18.00
Posodobljeno: 19. 9. 2020, 18.06
Deli članek:

Danijel Šmid Danny velja za najbolj znanega slovenskega vedeževalca – ali če se izrazimo bolj strokovno: je najprepoznavnejša osebnost s področja mejnih ved, splošne parapsihologije, alternative in vizij.

Luka Švigelj, M24
Danny

Leta 2014 je Danny izginil iz vseh medijev, ni se pojavil na nobenem od dogodkov ... Ugibanj, kaj se dogaja, je bilo nešteto.
Če ne bi bilo njegove spletne strani in družbenega omrežja Facebook, bi kdo verjetno celo pomislil, da ga ni več med nami na tem svetu. Zdaj, ko se Danny v medije vrača kot strokovni sodelavec, šepetalec spletne strani Dobra karma, pod okriljem medijskega giganta Media24, je prvič o svojem umiku iz medijev tudi javno spregovoril.
Kaj je bilo krivo, da se ste se prenehali sončiti v medijskih lučeh, saj se je zdelo, da vam te nadvse prijajo?
Priznam, da kamera nikoli ni bila moja prva izbira. Usoda pa je tako hotela in to zato, da me po 30 letih dela z mejnimi vedami, vizijami in parapsihologijo zaščiti ter pripravi na nove naloge, ki bodo sledile. Usoda me je vedno usmerjala in tako tudi nenehno potrjevala dejstvo, da sem za to, kar počnem, tudi od tistega, ki te stvari določa, izbran. Vse ostale špekulacije, domneve in hipoteze na to temo so brez vsake podlage.
Za vaš umik iz medijev vzrok ne more biti to, da bi se vas ljudje in mediji naveličali, saj je bilo »povpraševanje« po vas ves čas medijskega molka velikansko? Ste se vi naveličali medijev ali ljudi?
Ničesar in nikogar se nisem naveličal, le tako je moralo biti, da sem se lahko odstranil od vseh tistih, vame uperjenih negativnih misli in energij znanih oseb, ki so me leta spremljale in izsesavale do skrajnosti. Nujno je bilo, da se »resetiram«, obnovim frekvence, pridobim nova znanja ter izkušnje in se nadgradim. Skratka: živel sem življenje sam s seboj in se tako pripravil na nalogo, ki mi je namenjena za to obdobje.
Zadnja leta so bila najdaljši in najbolj težek čas, ki mi ga je namenila usoda.
Bi nam opisali nevšečnosti, ki so vas pestile?
V bistvu ni bilo nič kaj takega, vse je bilo predvidljivo, predvideno in rešljivo, le ustaviti sem se moral. Sem človek, ki zelo veliko prenese in ogromno zdrži, vendar pa ima vse svojo mejo. Na srečo imam lastnost, da se zelo hitro obnovim.
Bi lahko rekli, kot je pogosto v duhovni literaturi, da so najtežji trenutki v življenju najboljša šola?
Moja interpretacija bi bila, da najnižjih trenutkov na splošno ni, ker gre vedno lahko še nižje, a se pri različnih ljudeh ustavi na različnih stopnjah, kajti narava vsakemu človeku podari tako stopnjo težavnosti, kot jo ta lahko prenese, in nič več. Zato so vse tovrstne zadeve vsekakor priprava oziroma najboljša šola za to, kar sledi in s čimer ti je namenjeno, da se boš prej ali slej tudi soočil tako ali drugače.
Se vam je zgodilo v tem času morda kaj posebej lepega – kakšna nepričakovana nesebična pomoč?
O, vedno kaj. Najlepša pa so bila še dodatna spoznanja in tako potrditve, kdo in kaj je v redu ter kdo in kaj ne. Vedno pa se mi je in se mi še dogaja kaj lepega. Pa ne samo to. Moje življenje nikoli ni bilo monotono ne v eno niti v drugo skrajnost, rad sem počel in prenašal stvari, ki jih drugi ne, doživljal to, česar mnogi nikoli ne bodo, in rad sem doživljal ter spoznaval tudi vse tisto, česar drugi večinoma ne marajo, predvsem pa me ni motilo tisto, kar gre marsikomu hitro na živce. Zato lahko mirno rečem, da sem rojen pod veliko in sijočo srečno zvezdo,
Ste medije oziroma stik z ljudmi prek medijev, ki imajo velik domet, pogrešali?
Seveda, moje zveste gledalke in gledalce, bralke in bralce ter poslušalke in poslušalce sem zelo pogrešal. Ni mi bilo lahko, ker sem vedel, da tudi oni pogrešajo mene.
Verjetno je občutek, da stopate nazaj na sceno skozi velika vrata – največjo medijsko hišo v državi Media24 – izjemen? Glede na to, da ima hiša pod okriljem poleg dnevnega časopisa tudi revije, radijske postaje in televizijo ter organizira mnogo dogodkov, boste sčasoma zagotovo vpeti v vse njene sfere.
Občutek je fenomenalen, ker s tako veliko in mnogoštevilno »multikomercialko« še nisem sodeloval. Sicer sem v preteklih desetletjih večinoma deloval na takratnih tako nacionalnih kot komercialnih velikanih v slovenski medijski industriji, ampak zdaj se je to vse spremenilo. Zato kar lepo po vrsti, prepričan sem, da bom poskrbel za vse tisto s področja mejnih ved, kar mi bo naročeno, na zame značilen, kakovostno profesionalen način, tako kot vedno.

Na spletni strani Dobra karma začenjate s tedenskimi napovedmi iz kartoskopa ... Zakaj prav karoskop?

Kartoskopom je moje avtorsko delo in moja stalnica že skoraj 20 let ter je unikatna kombinacija števil, vizij in kart. Druga stvar, ki bi jo izpostavil, pa so moje karte za vedeževanje, ki sem jih poimenoval Intermistika. Tudi osebna srečanja so spet na voljo in še marsikaj. Moja srečna zvezda vse bolj sije.

Z Dannyjem lahko vzpostavite stik preko številke Dobre karme: 040 309 304, njegov Kartoskop za te dni, pa si preberite TUKAJ!