Astro

Letošnji poletni solsticij ima še posebno podporo

Andreja Novak
20. 6. 2020, 07.00
Posodobljeno: 21. 6. 2020, 09.55
Deli članek:

Aktivacija sreče, veselja, poletnega optimizma in materializacije – vse to v sebi nosi poletni solsticij.

Profimedia
solsticiji

Poletni solsticij je dan, ko se uradno prične poletje. Imenujemo ga tudi poletni sončev obrat, ko sonce pride v znamenje raka. Zaznamuje najdaljši dan v letu in tako seveda najkrajšo noč v letu.
Lahko pa se vam zgodi, da se vas v poletnem solsticiju – poletnem sončnem obratu, ki se energijsko dogaja med 21. in 23. junijem, dotakneta otožnost in melanholija, saj se dnevi začnejo krajšati in se začne proces umikanja energij.
DOŽIVLJANJE JE GLOBOKO
Sončev preobrat prinese obdobje zastoja, zato tudi v vladavini znamenja raka (21. junij – 21. julij) težko kaj uredimo na hitro in učinkovito. A zato je globina doživljanja največja. V naravi se dogaja proces oplojevanja, zato je tudi za človeka to idealno obdobje materializacije: zavedanja, kako bi radi preživeli dneve, tedne in v času dopustovanja, sprostitve lahko lažje vpeljete nove ideje in cilje v svoje življenje.
Ne glede na to, da je poletje v znamenju elementa ognja in nas vodi ven, v družbo, pa je voda tisti element, ki vlada znamenju raka in gre kreativna energija lažje navznoter. Zato se vam poleti lahko zgodijo bolj nenavadne stvari, ki vam lahko spremenijo način življenja. V tem obdobju je podprta samosvojost, individualnost, a sočasna želja po družinski harmoniji, saj so glavne vrednote znamenja raka prav družina kot osnovna celica življenja.
ZAVEDANJE ODGOVORNOSTI
Letos ima poletni solsticij (20. junij 2020 ob 21:44) še posebno podporo, saj se malo zatem dogodi sončev mrk ob sočasnem mlaju (21. junij 2022 ob 8:41).
Oblikuje se velika podpora za okrepitev intuicije za dobrobit novega življenja. Vsi odnosi v javnosti, med prijatelji, znanci se bodo spremenili in sodelovanje bo začelo dobivati nov pomen. Jasna bo potrebna transformacija zdravstva, skrb za osebno zdravje in podpora za ureditev vseh povezanih stvari na nov način. Vse pa bo potrebno najprej zgraditi znotraj, v sebi razjasniti vrednote in način sodelovanja, da bodo rezultati vidni navzven. Močna podpora bo za vse kreativne dejavnosti in ljudi. Uporništvo se bo razvilo zaradi skrbi za preživetje in tokrat posameznik ne bo mogel odnehati ali predati odgovornost drugim, saj se bo vsak zavedal, kako pomembno obdobje je za vzpostavitev boljšega, dobrega življenja.
Usoda bo podprla kreativne in nenavadne ljudi, ki bodo gledali na dobrobit vseh in tudi želeli kaj konkretnega narediti v tej smeri.
Zato ne čakajte, kaj vam lahko življenje ponudi, poglejte, kako se lahko vi aktivirate, da sodelujete z dogajanji. Lastne vrednote naj vam bodo merilo in pri tem ne pozabite na povezavo z naravo in dobrinami, ki jih dobivamo od nje.
Lepo, a razburkano in močno poletje vam lahko prinese največje želje tega življenja. Ne prespite ga. Akcija!