Astro

Skoraj grešno: zanemarjanje bližnjih na račun nepomembnežev

Danica Lončarič, osebno srečanje: 040 309 304
3. 12. 2019, 17.00
Deli članek:

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vas oseba, ki jo imate iskreno radi, ignorira? Oziroma vas ima za samoumevne in na trenutke pozabi na vas?

profimedia
ignoranca

Ni prijeten občutek, ko imate nekoga resnično radi in seveda veste, da ima ta oseba rada tudi vas, a vseeno je v določenem trenutku ali trenutkih, pozabila na vas. Seveda smo ljudje socialna bitja in pomembno je druženje ter spoznavanje novih ljudi, vseeno se pa moramo zavedati, kdo so tisti, ki so ob nas tudi ko nas vsi zapustijo, odidejo nepomembni ljudje in ostanemo sami, so naši bližnji tisti na katere se zanesemo in igrajo pomembno vlogo v našem življenju.
Seveda se zavedamo te njihove pomembnosti, pa jim to pokažemo?
VPRAŠANJA
Jim njihovo vrednost v našem življenju pokažemo samo takrat, ko se nam zdi to primerno ali tudi takrat, ko bi si oni morda to želeli?
Najprej vprašanja zastavimo sami sebi.
Vedno se vprašajte, zakaj iščem toliko pozornosti pri ljudeh, ki jih komaj poznam?
Zakaj mi njihova trenutna pozornost toliko več pomeni, kot zvestoba in zaupanje mojih bližnjih?
Kaj lahko storim, da spremenim takšno obnašanje?
Kako lahko v bodoče preprečim takšno situacijo?
Kaj je pri vsem temu pozitivno za mene?
Ko ste si iskreno odgovorili na ta vprašanja, greste lahko na drugo osebo, natančneje osebo, ki rada potarna, da jo zanemarjate, ignorirate, pozabljate na njena čustva ali pa ste enostavno pozabili za nekaj časa, da obstaja v vašem življenju..
Vprašajte se:
Zakaj si oseba, tako želi moje pozornosti/družbe/kontakta?
Kaj in koliko jaz pomenim tej osebi in koliko ona meni?
Sem spoštoval čustva in vrednote te osebe?
Sem ji namenil dovolj svoje pozornosti ob dani situaciji?
NIHČE NI SAMOUMEVEN
Seveda mora biti odnos med dvema zdrav in odrasel, z veliko razumevanja in medsebojnega spoštovanja. Ne smeta se oklepati drug drugega, saj to lahko meji že ne obsedenost. Pustiti si morata svobodo, čas in prostor za kariero ter druženje z drugimi ljudmi, kar je za vsakega posameznika nujno pomembno.
Ne zanemarjate ljudi in njihovih čustev, ne zahtevajte, da so pomembni samo vaš čas in vaše vrednote. Za odličen odnos je potreben dober kompromis, bodisi čustveni, časovni, emotivni ...
Svojo pozornost namenite svojim dragim tudi, ko ste daleč od njih. Pomislite na njih, pokličite jih, pišite jim … vaša dejanja pa naj spremlja iskreno vprašanje: KAKO SI?
Ne imejte jih za samoumevne, ne računajte vedno na to, da vas bodo čakali ali pa razumeli, da ste pozabili na njih, ker tam zunaj je nekdo, ki bo ravno to osebo čuval in cenil kot najdražji diamant.