ČAS ZA DRUŽENJE

Kam na piknik? Začenja se sezona druženja na prostem

lj
14. 5. 2017, 09.39
Posodobljeno: 16. 2. 2023, 09.41
Deli članek:

Piknik s prijatelji in družino je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti v toplejših mesecih. Preverili smo, kje vse lahko najamemo prostor za druženje in koliko stane najem.

Piknik si seveda lahko pripravimo kjerkoli in nam za to niti ni treba nujno plačati najema prostora. Razen kadar je družba večja in si želimo dragoceni skupni čas preživeti nekje, kjer nas nihče ne bo motil in bo poskrbljeno za vse, kar potrebujemo za dobro zabavo.

V Ljubljani lahko za 170 evrov za ves dan najametezelenico v središču mesta, natančneje na Celovški cesti, kjer se lahko na kar 3000 kvadratnih metrih površine druži do 500 ljudi. Tam boste imeli na razpolago vse od igrišč za nogomet, košarko, badminton in odbojko na mivki do trampolinov, hišic na drevesu in peskovnikov za otroke. Na voljo so elektrika, žar, internet, sanitarije, voda, hladilnik, bar in tudi več kot 50 parkirnih prostorov.

Idilični piknik prostor na Bledu

Če spadate med tiste, ki jih poleg dobre družbe prepriča simpatično urejen prostor v naravi, potem si obvezno oglejte lokacijo penziona Pibernik, ki je prepoznaven pod imenom Pr' Hostar, saj so tam snemali istoimensko humoristično serijo in film. Piknik prostor se nahaja na idilični lokaciji v okolici Bleda in sprejme do 50 ljudi. Njihova novost je možnost najema za pare ali manjšo družbo (največ štiri osebe), ki stane 20 evrov, v ceno pa so vključenivrtna garniturain mobilni mini žar ter oglje in les za pripravo ognja,orodje, pribor, krožniki, kozarci ... Na voljo so namizni tenis, trampolin, viseče mreže, slackline (hoja po vrvi), badminton, žoge, sladoled, parkirišče, elektrika, internet, sanitarije, voda, žar, hladilnik, tudi prenoči se lahko.

Ponudbe več kot dovolj

V gostišču Kraljev hrib pri Kamniški Bistrici poleg najema piknik prostora, ki stane nekje med 100 in 150 evri, za največ 30 ljudi, ponujajo še možnostpiknika »vse vključeno«. Za vse poskrbijo v gostišču, vi samo pridete in se imate lepo.