Erotika

Nezvestoba ni greh?

R.T.
13. 5. 2017, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Večina religioznih ljudi, ki si življenja bogati z znuajzakonskimi erotičnimi aferami meni, da nezvestoba ni greh.

Profimedia

Raziskava, ki jo je izvedla stran za zmenke med poročenimi ljudmi VictoriaMilan, kaže, da večina vernih uporabnikov nezvestobe ne razume za greh.

Več kot 70 odstotkov uporabnikov omenjene spletne strani je religioznih. Večina, kar 42 odstotkov, jih pripada katoliški ali protestantski veri, 5,5 odstotka pravoslavni, 4.5 islamu, 1,5 budizmu, 1 odstotek je judovski, in pol odstotka hindujcev. 28,5 odstotka uporabnikov se identificira kot ateisti ali agnostiki.

Čeprav praktično vsaka religija uči, da je nezvestoba grešna, se večina od 5307 anketirancev s tem ne strinja. Kar 77,5 odstotka se jih namreč strinja, da je življenje prekratko, da bi nezvestobo imeli za greh.

»Imeti romantično afero ne pomeni nujno ogrožanja lastnih vrednot in moralnega kompasa – dodatna romanca pravzaprav pogosteje zgradi samozavest in ljudem pomaga, da postanejo boljši partnerji ter jim doda nov zagon v življenju,« pravi ustanoviteljica VictoriaMilan Sigurd Vedal. »Vera in skok čez plot sta si bolj podobna kot se zdi marsikomu: oboje človeku zagotovi samoizpolnitev, zadovoljstvo in cilj v življenju. A bodimo iskreni: imeti romantično afero je bolj zabavno kot iti v cerkev.«