Maribor

Zagorelo v lakirnici, škoda je ogromna

Sašo Avramovič
14. 5. 2017, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V sredo je zagorelo v lakirnici podjetja Vamar v Tamovi proizvodni coni. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, škoda znaša okoli 80.000 evrov.

Gasilska brigada Maribor
Zagorelo je v sredo približno 15 minut pred tretjo uro

V sredo popoldne, bilo je približno 15 minut do tretje ure, je zagorelo v Tamovi proizvodni coni v Mariboru (na Cesti k Tamu). Izvedeli smo, da so ognjeni zublji izbruhnili v lakirnici podjetja Vamar.

Napaka na delovnem stroju

Požar je izbruhnil med delom v proizvodni hali, ki je sicer velika 1300 kvadratnih metrov, zagorelo pa je na šestih kvadratnih metrih. Po prvih zbranih informacijah je do požara prišlo zaradi napake na delovnem stroju, nato pa se je razširil na prostore drugega podjetja. Ognjene zublje so sicer začeli gasiti zaposleni v podjetju, potem pa na pomoč poklicali gasilce in zapustili delovne prostore. Na kraj dogodka so prihiteli mariborski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci PGD Brezje.

Gasilska brigada Maribor
Na intervenciji so posredovali mariborski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci PGD Brezje.

V petnajstih minutah

Kot nam je povedal Primož Osojnik, poveljnik mariborske gasilske brigade, je na intervenciji posredovalo 10 njihovih gasilcev in šest iz PGD Brezje. Ko so prispeli, so bili že vsi zaposleni zunaj podjetja. »Požar je bil pogašen v petnajstih minutah,« je še dejal Osojnik in dodal, da naj bi zagorele barve za lakiranje oziroma razredčilo. Prostori so bili po požaru zelo zadimljeni, gasilci so jih prezračili ter objekt pregledali s termokamero.

Velika materialna škoda

V dogodku k sreči ni bil nihče poškodovan, vseeno pa je nastala ogromna materialna škoda. Kot so v četrtek sporočili z mariborske policijske uprave, je škoda nestrokovno ocenjena na okoli 80 tisoč evrov. »Kriminalistična preiskava še poteka. Policisti bodo o svojih ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo,« so zaključili na mariborski policijski upravi.

Gasilska brigada Maribor
Do požara naj bi prišlo zaradi napake na delovnem stroju, nato pa se je razširil na prostore drugega podjetja.