Motivacija

Nikoli ni prepozno za uresničitev sanj

ud
14. 5. 2017, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Morda že od nekdaj sanjate, da bi pretekli maraton ali odšli na potovanje na Maldive. Vsi imamo v življenju ambicije in cilje, vendar svojih sanj nekateri ne uresničijo. Vendar nikoli ni prepozno!

Profimedia
Če se nekje ustavite in ne veste, kako bi svoj cilj dosegli, prosite za pomoč prijatelje in družino. Zagotovo vam bodo želeli z veseljem pomagati in vas osrečiti.

Da vaše želje ne bodo ostale le romantična zamisel v glavi, si pomagajte z naslednjimi koraki, ki vas bodo zanesljivo pripeljali do cilja.

Postavite prioritete

Če se med potjo do cilja kdaj izgubite, je pomembno, da se opomnite, zakaj si želite doseči prav ta cilj.

Večina nas ima na seznamu želja na stotine stvari, od tega, da bi shujšali kak kilogram, do nakupa hiše. Toda če želite učinkovito stopiti proti svojemu cilju, morate iz tega seznama izluščiti res samo tisto, kar si najbolj želite.

Bodite konkretni 

Pogosto na široko opisujemo, kaj si želimo doseči v življenju, na primer: želim si več denarja. Te neoprijemljive izjave so težko uresničljive, saj v njih ni nič konkretnega. Zato bodite specifični, natančno opredelite, kaj hočete.

Raziščite in analizirajte svoj cilj 

Sledite korakom in uresničite svoje dolgoletne želje.

Da bi dosegli tisto, kar želite, morate natančno vedeti, kako boste prišli do tja. Brskajte po internetu, udeležite se tečaja, berite knjige … Vse to vam lahko pomaga. Ko boste jasno razumeli, kako je drugim to uspelo dobiti, bo naloga dokaj preprosta.

Pojdite v akcijo 

PRIJATELJI
K večji motiviranosti lahko pripomore tudi to, da svoje želje delite z drugimi. Čim več ljudem boste zaupali svoje cilje, tem bolj jim boste predani.

Pogosto je razlog, da ne dosežemo svojih ciljev, ta, da jih prelagamo na »boljše čase« v prihodnosti. Vendar ti boljši časi morda nikoli ne bodo prišli, pravzaprav je najboljši trenutek, da začnete uresničevati svoje sanje, prav zdaj. Vprašajte se, kaj lahko storite ta teden, da boste sanje dosegli.

Verjemite vase 

Morda se sliši klišejsko, a če želite doseči svoj cilj, morate verjeti, da vam bo uspelo. Zaupanje vase in v svoje sposobnosti vas lahko pripelje daleč, pozitivno razmišljanje je ključ do uspeha. Nagradite se za vsak najmanjši dosežek.

Bodite prilagodljivi 

Včasih se zgodi, da kljub trudu stvari ne gredo po načrtu. Namesto da se strogo osredotočite samo na natančno določen cilj, naredite tudi nekaj rezervnih načrtov.