V Beli hiši

Objava: Melania je spremenila pravila

T.L.
14. 5. 2017, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za obiskovalce je odprla del Bele hiše, ki je bil doslej zaprt.

Profimedia
Donald in Melania Trump

Prva dama ZDA Melania Trump je sprejela odločitev, da bo v Beli hiši za obiskovalce odprla kinodvorano. Doslej je bil ta prostor obiskovalcem nedostopen, saj so lahko tam v stvaritvah sedme umetnosti zasebno lahko uživali le danes nekdanji predsedniki. 

Leta 1942 je garderobo v zasebno kinodvorano preuredil Franklin Roosevelt. Po vseh teh desetletjih pa je za novo spremembo poskrbela Melania.

"Bela hiša pripada državljanom te države. Verjamem, da bi vsakemu obiskovalcu moral biti omogočen kar najširši dostop do njene bogate zgodovine in lepe tradicije," je dejala prva dama. 

Največji filmofil, ki je bival v Beli hiši, je bil Jimmy Carter, ki dva do trikrat tedensko organiziral filmske večere. V času predsednikovanja si je ogledal 480 filmov, prvi med njimi pa je bil Vsi predsednikovi možje o aferi watergate in zrušenju Richarda Nixona

Čeprav je prišel v belo hišo iz filmskega sveta pa Ronald Reagan ni bil velik ljubitelj filmov. Je pa za rojstni dan rad s soprogo pogledal svoje prve filme. George Bush naj bi bil pristaš vojnih filmov (Black Hawk Down in We were soldiers). 

Barack Obama je ob 50. obletnici filmov na temo rasnih predsodnov na jugu ZDA gledal film To Kill a Mocking Bird

Prvi film, ki so ga vrteli po vselitvi Donalda Trumpa, pa je animirana zgodba o ribi, ki išče svoja starša, Finding Dory