Mobilna verzija
20:51 19. september 2017

Ščepec soli za boljši okus

zf Ljubljana
0 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Marsikdo uživa v pripravi preprostih pa tudi bolj zahtevnih jedi. Da se bo njihova priprava vedno posrečila, razkrivamo nekaj skrivnosti velikih mojstrov.

kuhanje, otroci, kuharja,

Drobni triki, ki vam bodo pomagali, da boste svoje goste navdušili z okusno in lepo servirano večerjo. Foto: Profimedia

Pričakujete pomemben obisk in želite sami pripraviti okusno in na pogled odlično kosilo ali večerjo? Poskrbite, da vam bo to tudi zares uspelo. Včasih so potrebni le majhni triki, ki zagotavljajo uspeh in navdušenje v očeh gostov.

čokolada

Čokolado dobro premešajte. Foto: arhiv Svet24

Snežno bela cvetača

SOČNO MESO
Če želite izboljšati okus mesa in povečati njegovo sočnost, ga pred pečenjem, kuhanjem ali cvrtjem pomočite v jajčni beljak, ki ste ga zmešali z eno čajno žličko koruznega zdroba.

Cvetača lahko med kuhanjem hitro izgubi belo barvo in dobi sivkast odtenek, ki lahko hitro pokvari končni videz vašega zelenjavnega krožnika. Če želite preprečiti sivenje, dodajte v vrelo vodo nekaj kapljic mleka in ščepec soli. Cvetača bo tako ohranila svojo belino. Prav tako je ne kuhajte predolgo.

Dušena in kuhana zelenjava v živih barvah

Ali tudi vaša zelenjava med kuhanjem in dušenjem izgubi čudovite žive barve? Če želite, da ohrani žive barve, zelenjavo takoj po kuhanju ali dušenju za nekaj trenutkov namočite v ledeno hladno vodo.

dušena zelenjava

Zelenjavo po kuhanju prelijte z ledeno vodo in ji povrnite žive barve. Foto: arhiv Svet24

Sol za boljši okus

Če želite izboljšati svojo najljubšo slaščico, ki jo pogosto pripravljate doma, vam svetujemo, da v biskvit dodate pol čajne žličke soli. Ta testa ne bo pokvarila in mu ne bo dala slankastega okusa, nasprotno – pomagala bo, da bodo dodane sestavine še bolj aromatične. Nikar ne pozabite dodati nekaj soli tudi stopljeni čokoladi, ki bo ob izboljšanem okusu še čudovito dišala.

zamrznjene grozdne jagode

Zamrznjene grozdne jagode uporabite namesto ledenih kock. Foto: arhiv Svet24

Zamerznjene grozdne jagode

Z dodajanjem ledenih kock lahko koktajlom in vinu precej osiromašite okus. Uporabite zamrznjene grozdne jagode. Te bodo pijačo primerno ohladile in poskrbele za čudovit videz, pijača pa ne bo izgubila svojega okusa. Ta rešitev deluje pri vseh vrstah pijač, uporabite pa lahko tudi drugo zamrznjeno sadje (jagode, borovnice, češnje).

Vaš prispevek