Sanjala je Camillo

Princesa Diana si je že takoj po poroki skušala vzeti življenje

R.T.
12. 6. 2017, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ko se je julija leta 1981 Diana Spencer poročila z veškim princem Charlesom, se je zdelo, da se bodo 20-letnici iz plemiške družine izpolnile sanje. Toda doslej neobjavljeni posnetki razkrivajo drugačno sliko.

Profimedia
Ljubezen med Charlesom in Diano ni trajala dolgo.

Leta 1991, ko je zakon med princeso Diano in princem Charlesom že razpadal, je Diana zaupala podrobnosti “ruševin” novinarju in pisatelju Andrewu Mortonu, ki je spisal knjigo z naslovom Diana: Njena resnična zgodba. Morton je njeno izpoved posnel, 20 let po njeni smrti pa so pri Daily Mailu razkrili nekatere podrobnosti.

Razumljivo je, da je bila nekaj dni pred poroko Diana vznemirjena. Čutila je, da se poslavlja od “svobodnega življenja”, dan pred poroko pa se je prenažirala – pojedla je vse, kar ji je prišlo pod roko. A bila je zaljubljena v Charlesa. “Mislila sem, da sem najsrečnejše dekle na svetu. No, motila sem se,” je leta 1991 reflektirala predporočno evforijo že zrelejša Diana in se spomnila pogleda na Camillo, nekdanjo in (prihodnjo) Charlesovo ljubico.

Sledili so medeni tedni, ki Diani niso prinesli sreče. Prav nasprotno, motilo jo je, da je okoli nje toliko gostov - s Charlesom nista bila nikoli sama, ponoči pa so jo mučile more o Camilli. Vse hujše pa so bile tudi težave s prehranjevanjem. Bulimija je “napredovala”, Diana je bila vse bolj suha in depresivna. Oktobra si je poskušala vzeti življenje – z britvicami si je poskušala prerezati žile na zapestju. Poslali so jo v London, obiskovala je psihiatre, ki so ji predpisali terapije in tablete. Tablet pa ni jemala, saj sta z možem načrtovala otroka in novembra tudi naznanila “uspeh”.