Ivan Hudnik

Živali zdravijo, saj prinesejo dobro voljo

Alesh Maatko
11. 6. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V družini priljubljenega glasbenika Ivana Hudnika imajo radi tako glasbo kot domače živali. Do lani so imeli krasnega, velikega psa z imenom Zor, in to kar 15 let.

osebni ahiv
Ivan Hudnik pravi, da je kužika Nera najbolj navezana na svoja gospodarja Erika in Lucijo, saj živi z njima v stanovanju, kjer tudi spi.

Ko je Zor za vedno zaspal, je bilo Ivanu tako hudo, da sta bila z ženo istega mnenja, da nekaj časa ne bodo iskali novega psa. A ni bilo čisto tako. »Sin Erik in snaha Lucija, ki živita v drugi polovici domače hiše, sta se poleg muce Fride, ki jo imata že dlje časa, odločila še za kužiko, mešanko z imenom Nera. In zdaj smo vsi nori nanjo, saj je tudi eno tako prijazno bitje. Je pa zdaj lažje za naju, saj za Nero skrbita sin in snaha, drugi pa jo imamo za igranje,« nam pove Hudnik in doda, da imajo doma še eno mačko.

»Muco si je hči Ines močno želela in pred štirimi leti je še čisto majceno dobila pri prijateljih, staro komaj šest tednov, in ji dala ime Carry. Naš prejšnji kuža Zor jo je sprejel v svoje zavetje in bil njen zaščitnik. Preden je muca prišla k hiši, sem menil, da notri pa že ne bo, kaj šele po stolih in sedežni. No, zarečenega kruha se veliko poje in sem ga tudi jaz, Carry je že drugi dan ležala marsikje; sicer ne na sedežni, tam sem ležal jaz, muca pa na meni, in še vedno se pride pomuckat prav za vrat, kadar ležim pred TV-ekranom, pa tudi v spalnico se pride crkljat.«

osebni ahiv
Ko pride Carry s potepanja, se rada pocrklja prav pri vseh, tako da ni ljubosumja.

Najprej sproščen, nato še uraden odnos

Na vprašanje, ali si Nera in Carry kdaj skočita v lase, glasbenik odgovarja: »Kužika Nera je pri hiši manj kot leto dni, a tudi s Carry se dobro razume, sploh nista kot pes in mačka. Celo poljubčkata se, se lovita in igrata tako, da se nasmejimo do solz. Nera in Frida pa imata bolj 'profesionalen in uraden odnos'. Iz prve roke lahko potrdimo rek, da živali zdravijo, saj v hišo resnično prinesejo toliko dobre volje.« Hudnik ob tem dodaja, da imata obe zelo radi poli salamo, in ko se samo približa hladilniku, se jima oči kar zasvetijo, ker vesta, da bo Ivan »mal' narezal«.