SVEŽE

Avstralsko-slovenska glasbena naveza!

Nejc Simšič
11. 6. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pevski trio s Katarino Kabe na čelu tokrat predstavlja najnovejše glasbeno sodelovanje z avstralsko pevko Cherie Lucas. Pravijo, da je je nova pesem "groovy, hot in funky".

arhiv Katrinas
Najbolj se na snemanju zabavajo, kadar mora Cherie peti v slovenščini, kar ima svoj čar.

NE POČIVAJO
Skupina Katrinas, ki jo sestavljajo pevke Katarina Habe, Sanja Mlinar Marin in Petra Grkman, je vedno rada vpeta v glasbene projekte in tako nikoli ne počiva.

Vsakič, ko iz Avstralije v Slovenijo pripotujeta energična pevka Cherie Lucas in njen Aleš Marjetič, se rodi nova skladba v sodelovanju s skupino Katrinas in skladateljem Rokom Golobom. Navdih so vedno Cheriejini teksti, ki so polni optimizma, barvitosti in veselja.

»Katrinas se rade pošalimo, da je besedilo napisano v 'slovenglishu', saj je vedno pol skladbe v slovenščini, pol pa v angleščini. Najbolj se na snemanju zabavamo, kadar mora Cherie peti v slovenščini, kar ima svoj, zelo poseben čar,« je v smehu povedala Katarina Habe in dodala, da je tokrat kot uvod v poletje nastala lahkotna latino skladba z naslovom Poljub rajskih dni (Your love on my lips).

arhiv Katrinas
Zadovoljni s skupnim ustvarjanjem: Aleš Marjetič, skupina Katrinas, pevka Charie Lucas in Rok Golob.

»Zagotovo je bilo najbolj zabavno na snemanju, ko sta snemala Rok in Aleš, kar se v skladbi opazi predvsem na koncu,« je še v svojem značilnem smehu povedala Katarina, ki upa, da se bo poletna pesem dobro »prijela« pri vseh poslušalcih.

arhiv Katrinas
Katrinas so s pevko Cherie Lucas posnele pesem Poljub rajskih dni.