PODJETNO

»Že od nekdaj sem bil zelo ustvarjalen«

Nejc Simšič
10. 6. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Slovenski maneken in model Gašper Tratnik je dokazal, da ni samo izklesan, lep in šarmanten, ampak tudi zelo podjeten. Pred kratkim je premierno predstavil svojo kolekcijo nakita in metuljčkov.

Matic Kremžar
Pred letom dni je prvič razmišljal o svoji kolekciji nakita in metuljčkov.

Pred kratkim si naredil nov korak v življenju na področju posla. Svojo manekensko kariero si nadgradil z lastno kolekcijo nakita in metuljčkov. Zakaj ta odločitev?

Ideja se mi je pojavila kakšno leto nazaj, vendar nisem točno vedel, kako naj jo uresničim. Dolgo časa sem iskal odgovore in pridobival informacije, čez šest mesecev pa se je vse začelo. Za to sem se odločil zato, ker vem, da je stopnica višje v moji karieri.

 Kaj vse najdemo v kolekciji s tvojim imenom?

Gašper je dokazal, da kot maneken ni samo lep in postaven, ampak tudi pameten in podjeten.

V moji kolekciji GT collection so modni dodatki za moške in ženske. Leseni metuljčki so primerni za moške, medtem ko so zapestnice uniseks, torej primerne za oba spola. Veliko ženske populacije lahko najde kakšen kos nakita zase.

 Kako je prišlo do tega? Za kakšen nakit pravzaprav gre?

Vsega je po malem! Leseni metuljčki so iz Slovenije, medtem ko so zapestnice iz tujine. Naj omenim, da sem tri leta delal in živel v tujini zaradi manekenstva, tako da imam veliko poznanstev med ljudmi, ki se s tem ukvarjajo, dobil sem tudi nove zamisli. Metuljčki so iz treh vrst lesa, in sicer oljke, hrasta in oreha, ter primerni tako za slovesno kot kakšno drugo priložnost. Zapestnice so unikatne, nekaj posebnega, tega v Sloveniji še ni. Kombinacije črne, zlate in srebne, od uličnega do elegantnega stila.

 Kakšni so prvi odzivi na modne dodatke?

Prvi odzivi so me pozitivno presenetili. Veliko pohval in komplimentov dobivam in to je znak, da sem na pravi poti. Sam sem zapestnice te vrste nosil že prej in ljudje so me spraševali, kje sem jih dobil; zdaj ko imam svojo kolekcijo, jim vsekakor pokažem vse kombinacije.

 Za zdaj torej ponujaš zapestnice in metuljčke ... Sledi še kakšen dodatek za moške?

Tako je, vendar je to šele začetek. Vseskozi bom dodajal nove izdelke, nove modne dodatke. Lahko omenim, da nameravam prihodnje leto svojo kolekcijo razširiti še na druge izdelke, a to naj še ostane skrivnost. (smeh)

Matic Kremžar
»Zapestnice so unikatne, nekaj posebnega, tega v Sloveniji še ni,« pravi Gašper.

Pravijo, da morajo biti modeli in manekeni samo lepi, ti pa si dokazal, da imaš tudi podjetniško žilico. Kako gledaš na to?

Po horoskopu sem vodnar, mogoče zaradi tega. Že od malega sem bil vedno ustvarjalen, a nismo vsi taki. Imam veliko prijateljev, ki se ukvarjajo samo z manekenstvom, vendar zame to ni bilo dovolj. Vedno sem želel narediti nekaj več, nekaj, da bom izstopal iz povprečja in ne bom sledil množici. Verjamem, da mi je s tem to tudi uspelo.

Imaš spletno trgovino – ciljaš samo na slovenske kupce ali tudi na tujino?

Moj začetni trg je vsekakor Slovenija, vendar v bližnji prihodnosti nameravam izdelke tržiti tudi v tujini. Za začetek mi bodo izdelke pomagali promovirati prijatelji, ki jih imam skoraj po vsem svetu, in zasluge gredo seveda moji karieri v tujini.