ZMAGOVALKA

Sara bo pomagala staršem in investirala v sebe

Nejc Simšič
9. 6. 2017, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Šestindvajsetletna Primorka Sara Rutar je premagala vseh 15 sotekmovalcev in osvojila pokal MasterChefa ter denarno nagrado 50 tisoč evrov. Za Svet24 je iskreno spregovorila o zmagi in svojih načrtih.

M24
Sara Rutar

Sara Rutar je vsej Sloveniji dokazala, da je rojena »masterchefinja«! Po težkem boju z Elvisom je na koncu postala številka ena.

Kaj ste začutili takoj ob razglasitvi in kako na zmago gledate danes, ko je preteklo že nekaj tednov od snemanja?

Pozabiš dihati, tresla sem se. Elvis me je objel, vem, da je bil kljub porazu vesel zame. Oba sva zmagovalca tako ali drugače. Noro je vse skupaj. Sploh ko pomislim, da sem jaz, Sara, prva ženska masterchefica Slovenije. Še zdaj ne dojamem. (smeh) Toda zdaj se bo šele zares začelo, počasi bom dojela, da je bilo vse to res, ponosna sem na sebe in družino, ki mi je stala ob strani.

Kako boste porabili denarno nagrado?

Zmagovalka Sara Rutar bo za sotekmovalce pripravila piknik, da se bodo malo družili in poveselili, kar jim je tudi obljubila.

Zagotovo zelo pametno! Predvsem bom pomagala staršem, saj v družini na žalost ni vse v rožicah. Večino nagrade pa bom porabila za svojo prihodnost tako, da bom pametno investirala.

Računate na povabilo kakšne restavracije, da bi pri njih kuhali, zdaj ko ste velika zmagovalka?

Da, jaz upam, da je kdo opazil, koliko sem zrasla v MasterChefu, koliko znanja sem pokazala in kako sem to znanje nadgradila. Z veseljem bom sprejela povabilo, ker želim kuhati in ustvarjati še naprej.

POP TV
Stroga sodniška trojica – Luka Jezeršek, Alma Rekić in Karim Merdjadi – je izbrala prvo žensko zmagovalko MasterChefa, Saro Rutar.

Komentar na vašega največjega tekmeca Elvisa?

»Tamau« obvlada. (smeh) Elvis je res zelo priden, včasih kar preveč podobno razmišljava glede kulinarike, zato mi je bilo v ponos, da sva skupaj prestala zadnji boj v kuhinji MasterChef. Zagotovo pa ni bilo to najino zadnje skupno kuhanje.

Če bi lahko izbirali, s katerim od sodnikov bi skupaj kuhali večerjo z več hodi in zakaj?

Občudovanja so vredni vsi, bi pa najprej izbrala Luko Jezerška. Letos je bil po mojem mnenju najbolj strog. Z veseljem bi kuhala z njim, ker vem, da bi se od njega veliko naučila.

Največja neumnost, ki ste jo naredili v MasterChefu?

Haha, ja nič, ko sem se urezala v prst in ga skoraj odsekala. (smeh) Skoraj sem izkrvavela, na žalost me še danes boli, saj bi morala iti rano šivat, a sem se odločila boriti do konca in stisniti zobe. Zagotovo mi bo brazgotina večni spomin – na mojo trmo in odločnost.

Ste se v šovu kaj novega naučili o sebi?

Sestavila sem res veliko dobrih krožnikov, najboljše pa sem prihranila za konec. Sara Rutar o najboljši jedi

Veliko! To je zlata vredna izkušnja. Učimo se vse življenje, še enkrat pa sem dokazala, kako daleč lahko pridemo, če si ne postavljamo mej – omejitev je nebo – in če verjamemo vase, kar je pa najpomembneje, da sanje lahko postanejo resničnost.