Izpadli tekmovalec MasterChefa

Elvis Kudič: Moral sem izpustiti svojo ljubezen

D. B.
9. 6. 2017, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Poraženec finalnega večera oddaje MasterChef Slovenija Elvis Kudič o svoji edini ljubezni, uničenih sanjah in zdravstvenih težavah, ki so ga pestile med šovom.

M24
"Čez kakšnih par let bi z veseljem še sodeloval z MasterChefom," pravi Elvis Kudič.

Ste razočarani, da ste tik pred koncem šova izpadli?
Nisem izpadel, ker v finalu je to to, zadaj, ali si okronan ali nisi. Mešani občutki so, zaveš se da si bil zelo blizu, ampak hkratki imaš pa olajšanje in samozadovoljstvo, ker si res prišel tako zelo daleč in na to sem zelo ponosen. Sari pa iz dna srca privoščim

Kaj ste najprej storili, ko ste zapustili šov?
Vzel sem si nekaj dni počitka, da si napolnim baterije, ker samo tekmovanje je bilo zelo naporno, tako psihično kot fizično. In potrebuješ nekaj časa, da se navadiš na »normalno« življenje, da dobiš nazaj svoj bioritem.

Preberite tudi: Salome: Ne morem imeti otrok, kar ne pomeni, da jih nimam rada. Kliknite tukaj!

Kako je vaš poraz v šovu komentirala vaša mama?
Moja mama je bila name neizmerno ponosna, jasno tako, kot je vsaka mama na svojega otroka. In mene v njenih očeh še vseeno vidi kot zmagovalca!

Boste svojo kariero graditi na kulinaričnem področju?
Vsekakor, samo ugotoviti moram, na kakšen način, ker kulinarika je kot drevo, ima ogromno vej in smernic, treba se je samo odločiti, kaj me najbolj zanima, in pa seveda se prepustiti toku. 

Dejali ste, da ste morali prekiniti atletsko kariero zaradi težav s hrbtom, zaradi katerih ste morali na operacijo ...
Res je, moral sem opustiti velik del svojega življenja in zaenkrat svojo edino ljubezen (smeh). V letu 2015/2016 me je pestila poškodba hrbtenice in tako sem bil primoran postaviti ovire in šprintarice v kot. Pri svojih komaj 20 letih mi je moj ortoped diagnosticiral hernijo diska. In takrat se mi je sesul svet. V življenju se stalno borim za stvari, a nikoli ne uspem, zato me je to še toliko bolj prizadelo. V septembru 2016 pa me je čakala operacija in posledično tudi rehabilitacija, kmalu po njej sem ugotovil, da ne bom nikoli več enak kot nekoč in končal s svojimi sanjami. Ampak nato je prišel MasterChef.

Priznali ste tudi, da se bojite, da se ne bi vse ponovilo ...
Seveda, takšne poškodbe, kot so denimo hrbtenica, so zelo rizične, in če pretiravaš in ne paziš, se ti kaj kmalu lahko ponovi in posledično si zopet na prvi stopnici. Hrbtenica je samo ena in treba jo je čuvati!

Že brez poškodbe ostaneš brez sape, če pa imaš svežo rano, je pa normalo, da so me izzivi toliko bolj utrudili! Ampak še vseeno sem stisnil zobe in borba dalje!

Med kuhanjem ste v neki oddaji potarnali, da vas boli hrbet ...
Po napornih izzivih me je bolelo. Ne vem, kako vi vidite s kavča, ampak mi smo v kuhinji prebili kar nekaj časa in nekateri izzivi so trajali tudi po 2 uri. Si predstavljate, da vi stalno tečete, vmes pa še kuhate? In to brez pavze! Že brez poškodbe ostaneš brez sape, če pa imaš svežo rano, je pa normalo, da so me izzivi toliko bolj utrudili! Ampak še vseeno sem stisnil zobe in borba dalje!

Kdo izmed sodnikov v šovu vas je najbolj navdušil?
Vsi trije so mi nek vzor. Zame so "trijo adijo", ker imajo res veliko znanja in verjamem, da so čudovite osebe!

Kako so komentirali vaš nastop v šovu vaši sošolci ?
"Svaka mi čast", da sem zdržal takšen pritisk.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Definitivno nekaj v povezavi s kulinariko, samo ugotoviti moram, kaj. Za bližnjo prihodnost ne vem, čez kakšnih par let pa bi z veseljem še sodeloval z MasterChefom. Nekako sem zaljubljen v ta šov in imam to željo. Ampak seveda na kakšen drugačen način.