Premagala samo sebe

Zmagovalka MasterChefa: Sara se je borila proti mamini bolezni!

D. B.
9. 6. 2017, 06.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prva zmagovalka v zgodovini televizijskega šova MasterChef Slovenija Sara Rutar o občutkih ob zmagi in njeni kuharski tekmi, ki je bila motivacija za njeno hudo bolno mamo.

POP TV
"Nora, lepa, zabavna, čustvena izkušnja, ki bo ostala v mojem spominu za vedno," pravi o šovu zmagovalka MasterChefa Slovenija Sara Rutar..

Ste zadovoljni z razpletom v šovu MasterChef Slovenija?
Ja, seveda, kako ne bi bila (smeh). Srečna sem in ponosna nase. To je bila neverjetna izkušnja in premagala sem samo sebe (smeh).

Ste že preračunali, koliko točno boste z zmago pospravili v žep?
Vem, da ni to okroglih 50 tisoč evrov. Z denarjem bom ravnala pametno, pomagala bom staršem in poskrbela za svojo prihodnost. Torej pametno in preračunljivo.

Za mamo je bila to neka notranja borba, saj se bori z zelo težko, hudo boleznijo in ji je to dajalo motivacijo za njen boj proti bolezni.

Kaj ste najprej naredili, ko se je šov končal?
Poskušala sem se naspati, pa ni šlo (smeh). Skratka bil je šok, kar lep čas sem bila odsotna, morala sem se navaditi na vsakdanji tempo življenja. Tri dni nisem kuhala, vsa snemanja pridejo za tabo, tudi utrujenost.

Kako je zmago v šovu komentiral vaš oče?
Moj oče je ponosen, presrečen. Mislim, da vsi še težko dojemamo.

Kaj pa mama?
Zelo je bila navdušena. Za mamo je bila to neka notranja borba, saj se bori z zelo težko, hudo boleznijo in ji je to dajalo motivacijo za njen boj proti bolezni.

Za kulinariko vas je navdušil oče. Ali obstaja jed, ki jo pripravi boljše kot vi?
Hmm, ne vem. Morala bi se pomeriti (smeh). Ata tudi obvlada vse - od morskih jedi do mesnih, ni da ni. Najboljše je, če kaj ustvariva skupaj, ker potem je to zagotovo top kombinacija. Sem ga pa v MasterChefu po mojem kar prekašala po okusih (smeh).

Kako pa je vaš partner komentiral vaše nastope?
Bil je ponosen in je seveda spremljal šov, predvsem pa srečen, ker ni bilo treba njemu kuhati (smeh).

So vam sodniki dali kakšen koristen nasvet, kaj, česar kamere niso ujele?
Tudi njih sem iz oddaje v oddajo presenečala, drži, da sem držala nivo, neko konstanto, a sem se veliko od vseh treh naučila. Super bi bilo, če bi imela mogoče tudi priložnost kuhati z njimi (smeh). To bi bilo super!

Preberite tudi: Salome: Ne morem imeti otrok, kar ne pomeni, da jih nimam rada. Kliknite tukaj!

Se v življenju poleg kuhanja ukvarjate še s čim drugim?
Seveda. Veliko je tega: ljubezen do narave, živali, hribi, smučanje, rada tudi pojem. Glasba je že od malega del mene, obiskujem fitnes ... pač stvari, ki sproščajo, so za dušo.

Komu, poleg vas, seveda, bi v šovu najbolj privoščili zmago?
Elvisu, ker je pokazal veliko znanja, ker je tudi sam osebnostno zelo zrastel in konec koncev sva zmagovalca oba.

Bi še enkrat nastopili v šovu?
Seveda, ker je nora, lepa, zabavna, čustvena izkušnja, ki bo ostala v mojem spominu za vedno.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Definitivno se želim ukvarjat s kulinariko, po nastopu v oddaji še toliko bolj. Najprej moram videti, ali se mi bodo odprla katera vrata, potem pa akcija dalje.