Zanimivosti

Online študij v besedi in sliki

Oglasno sporočilo
12. 6. 2017, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Online študij je svetovni trend in po podatkih OECD-ja bo do leta 2020 v Evropi kar 20 milijonov online študentov.

Da je trend močno prisoten tudi v Sloveniji dokazuje tudi 4198 diplomantov, ki so za svoj študij izbrali enega od online programov na DOBI, največji online šoli v Sloveniji. A vendar se pred vključitvijo v online izobraževanje porodi veliko vprašanj.

Vprašanje #1: Kako poteka online izpit?

Pisanje online testa lahko primerjamo s pisanjem klasičnega izpita v učilnici. Gre za enak princip – razlika je samo v uporabi naprednih orodij in drugačnega okolja.

Vprašanje #2: Kdo me bo spremljal pri študiju?

Kljub temu, da boste študirali od doma, pri online študiju ne boste sami. Vaše delo pri predmetih bo spremljal online mentor 7 dni v tednu in drugi strokovni sodelavci …

Vprašanje #3: Kako biti uspešen online študent?

Bodite aktivni, veliko komunicirajte s svojim mentorjem in s svojimi študijskimi kolegi. Načrtujte si čas za učenje. Pri tem upoštevajte roke za končanje nalog … 

Dobin model online študija je edini mednarodno akreditiran online študij v Sloveniji in je popolnoma prilagojen zaposlenim – čas študija prilagajate vašemu načinu življenja, študirate samo en predmet naenkrat, naloge opravljate sproti na tedenskem nivoju, nudijo vam podporo 7 dni v tednu. Online študij je enakovreden klasičnemu študiju.

Vendar to še zdaleč ne pomeni, da za študij ne potrebujete dobre organizacije vašega časa, disciplino za oddajo nalog v določenih rokih in seveda želje po novih znanjih, ki mora prihajati z vaše strani.


Na DOBA Fakulteti vam ponujajo brezplačen vpogled v njihovo učno okolje, kjer boste našli nekaj primerov nalog.


Želite izvedeti več …

KLASIČNI IN ONLINE INFORMATIVNI DAN
Vsak teden v mesecu juniju – preverite termine

ŽELITE PREJETI LETAK IN INFORMACIJE O PROGRAMU?
Izpolnite informativno prijavo že danes.

OSEBNO SVETOVANJE
Vsak delovni dan – rezervirajte si termin na fakulteta@doba.si