Revščina

Nekoč revne, danes služijo milijone

K.M.
22. 12. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Številne zvezdnice, ki danes služijo nepredstavljive vsote denarja, imajo za sabo zelo revno otroštvo.

Kljub temu, da danes kraljujejo v filmskem in glasbenem svetu, so spodaj naštete zvezdnice odraščale v hudi revščini. Od življenja v avtomobilu, sobivanja z odvisniki do zatekanja v zatočišča za brezdomce. Za nekaterimi največjimi imeni zabavne industrije se skrivajo težke zgodbe, a so se z lastnim trudom in talentom te ženske vseeno povzpele v sam vrh filma in glasbe. 

Profimedia
Rihanna je odraščala ob očetu odvisniku.

Rihanna

Priljubljena pevka je odraščala na Barbadosu v težkem in z revščino prizadetem okolju. Njen oče je bil odvisnik od kokaina in alkohola, ki je delal zgolj ob redkih priložnostnih, z njim pa je na ulični stojnici oblačila prodajala tudi Rihanna. Z družino so živeli v trisobnem bungalovu, pevka pa se je kot otrok borila tudi s hudimi oblikami migren. V iskanju glasbene kariere je po tem, ko so jo pri šestnajstih letih opazili na eni izmed avdicij, zapustila dom. Danes je vredna več kot 220 milijonov evrov. 

Profimedia
Shania Twain je morala skrbeti za mlajše sorojence.

Shania Twain

Priljubljena pevka prihaja iz revne kanadske družine in je najstarejša od petih otrok. Ko je bila stara 21 let, sta ji v prometni nesreči umrla mati in očim, zato je morala sama skrbeti za svoje mlajše sorojence. Denar je služila s petjem v lokalnih hotelih in klubih. Ko so bratje in sestre pričeli skrbeti sami zase, je Shania zapustila Kanado in se odpravila v Nashville, kjer je pričela s svojo mednarodno kariero. Njeno premoženje je danes ocenjeno na okoli 360 milijonov evrov. 

Profimedia
Hilary Swank je živela v avtomobilu.

Hilary Swank

Težko si predstavljamo, da je elegantna in z oskarjem nagrajena igralka nekoč živela v naselju s prikolicami, a je njena zgodba vseeno še nekoliko hujša. Njen oče je družino zapustil, ko je bila Hilary še zelo mlada, ko pa je bila stara 15 let, je njena mati izgubila še službo. Ker nista imeli veliko za izgubiti, sta se preselili v Los Angeles, kjer sta živeli kar v avtomobilu in iskali priložnosti za začetek igralkine kariere. Po približno letu dni so se pojavile prve priložnosti, danes 42-letna igralka pa ima premoženje ocenjeno na slabih 40 milijonov evrov. Še danes rada poudari, da je za njeno kariero zaslužna predvsem njena mati. 

Profimedia
Halle Berry se je v New Yorku zatekla tudi v zatočišče za brezdomce.

Halle Berry

Tudi Berryjeva je še ena v vrsti z oskarjem nagrajenih igralk, ki jih je v otroštvu zapustil oče. To dejanje pa je njeno družino pahnilo v revščino. Namesto, da bi zaključila šolanje, se je leta 1989 raje preselila v New York, kjer je sledila svojim sanjam, da postane igralka. Na neki točki naj bi bila celo tako zelo revna, da je živela v zatočiščih za brezdomce, a se je njena sreča kaj kmalu obrnila na bolje, saj je že v istem letu dobila svojo prvo vlogo v televizijski seriji Žive lutke. Danes je njeno premoženje ocenjeno na slabih 80 milijonov evrov.