Razstreljena na daljavo

VIDEO: Džihadistična mama poljubila hčerki in ju poslala v smrt

J.P.
22. 12. 2016, 12.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Starša sta poljubila svoji hčerki, preden je ena zakorakala v policijsko postajo in bila razstreljena.

Zajem zaslonske slike
Ženska naj bi dejala, da nihče ni premlad za džihad.

Po poročanju MailOnline posnetek prikazuje fanatika, ki deklici Islam in Fatima, stari sedem in devet let, uči, kako izvesti samomorilski napad. Po zaključeni lekciji deklici objame ženska v burki.

Zaenkrat še ni znano, katera džihadistična skupina je odgovorna za napad.

Sedemletnica naj bi pozneje tistega dne, to je 16. decembra, zakorakala v policijsko postaja v sirskem Damasku, opasano bombo pa naj bi ji sprožili na daljavo. V eksploziji je izgubila življenje, ranjeni pa so bili trije policisti. Menda je, ko je vstopila, prosila za dovoljenje, da gre na stranišče. Nato naj bi počilo.

Bila naj bi njuna starša

MailOnline povzema poročanje sirskih novinarjev, da naj bi ženska in moški bila starša deklic. Ženska v posnetku na vprašanje snemalca, zakaj hčerki pošilja v džihad, ko pa sta tako mladi, odgovori, da nihče ni premlad za džihad in da mora v njem sodelovati vsak musliman.

Domnevni oče pa eno od deklic vpraša, kaj bo počela tistega dne; ona mu odgovori, da bo v Damasku izvedla samomorilski napad. »Ne bo te strah, ker greš v nebesa, kajne?« jo še vpraša, na kar mu odgovori, da bo temu res tako.