Trend med najstniki

VIDEO: Ikea opozarja: Ne spite več v naših trgovinah

T.L.
22. 12. 2016, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tem letu so po Ikejinih trgovinah po svetu odkrili 10 primerov, ko so (mladi) obiskovalci prenočevali v trgovinah.

Reuters
Fotografija je arhivska.

V zadnjem času se je med mladino pojavil nov trend: ilegalno prenočevanje v Ikejinih trgovinah. Pohištveni gigant je zdaj opozoril mlade, da naj prenehajo s tem početjem. 

V tem letu so po Ikejinih trgovinah po svetu odkrili 10 primerov, ko so (mladi) obiskovalci prenočevali v trgovinah. Norija se je očitno začela, ko sta dva belgijska mladca  na svojem kanalu na you tubu objavila posnetek, na katerem skačeta po posteljah v trgovini, potem ko se se tri ure skrivala v eni od omar. Po nočnem divjanju sta se znova skrila v omaro in zjutraj odkorakala iz trgovine. Posnetek je zabeležil več kot 1,8 milijona ogledov. 

Na Švedskem so ujeli dve 14-letnici, ki ju je osebje ulovilo, ko sta po zaprtju ostali v trgovini v Jonkopingu. Zaradi njune starosti ju niso preganjali. 

V Malmoju na Švedskem so ulovili dve 15-letnici, ki pa sta dočakali prijavo na policijo. V jutranjih urah ju je našlo osebje trgovine. 

V Ikeji ob teh dogodkih sporočajo: "Cenimo, da se ljudje zanimajo za Ikeo, kjer želijo ustvariti zabavno izkušnjo. Kakorkoli že, zaradi osebne varnosti in varnosti naših uslužbencev in strank je naša prednostna naloga in zato ne dovolimo prenočevanja v naših trgovinah"