Poligrafsko zaslišanje

Kaj sta povedala očividca o izginotju 15-letne Barbare?

G.G.
22. 12. 2016, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Srbski policisti so opravili poligrafsko zaslišanje fantov, ki naj bi bila očividca smrti 15-letne Barbare Vitez iz Sente v Vojvodini.

Policijska postaja Senta
15-letno Barbaro iščejo od 25. novembra.

Bralca najprej spomnimo, da je Barbara izginila 25. novembra zvečer. Najverjetneje je po nesreči padla z mostu v reko Tiso, kar sta policiji sporočili njena prijatelja, ki sta bila v njeni družbi. Potapljači so večkrat preiskali reko, toda dekleta še niso našli.

Fanta so včeraj zaslišali v zvezi z anonimnim pismom, ki je pretreslo njene sorodnike in prijatelje. V pismu je namreč zapisano, da so Barbari na rojstnodnevni zabavi v piceriji v pijačo primešali neko omamno sredstvo, nato odpeljali na most, kjer so jo posilili in potisnili v mrzlo reko.

Policisti so po poligrafskem zaslišanju sporočili, da sta se fanta nekoliko zlagala, jasno pa je, da nista zagrešila kakšnega kaznivega dejanja. Torej nista bila priči posilstvu, niti nista videla, da bi Barbaro kdo potisnil v reko.

Najbolj verjetna verzija ostaja, da so vsi trije zapustili zabavo, odšli do mosta, kjer se je pripetila tragična nesreča.

Barbarina mama Melinda je pred dnevi v solzah povedla, da ji materinski instinkt govori, da je Barbara živa in da je nekje skrita. Zato tudi po vsem tem času ne morejo najti njenega trupla v reki.